Trening kamp „Pass It Forward – Novi Sad” okupio osam američkih trenera i preko 50 učesnika

1900
Foto: KAF Wild Dogs Novi Sad

U organizaciji Kluba američkog fudbala Wild Dogs Novi Sad i organizacije HiS PRINT iz Teksasa (SAD) u Novom Sadu je od 10. do 12. jula održan trening kamp „Pass It Forward – Novi Sad”.

Kamp je bio namenjen svim uzrasnim kategorijama igrača i igračica američkog fudbala, a okupio je oko 50 momaka i devojaka iz Srbije koji su tokom tri dana imali priliku da uče o američkom fudbalu od stručnjaka iz Amerike, odakle fudbal i dolazi.

Naime, trening kamp je vodilo osam trenera iz Sjedinjenih Američkih Država i pet pomoćnih trenera iz Srbije koji su radili sa igračima i igračicama na pozicijama: QB, RB, WR, OL, LB, TE, DB, S. Osim teorijskog dela, kamp je podrazumevao i rad na terenu.

Vukašin Simonović, predsednik KAF Wild Dogs i jedan od organizatora kampa, rekao je da je „Pass It Forward – Novi Sad”prvi u nizu trening kampova organizovan zajedno sa organizacijom HiS PRINT Ministries iz Teksasa, najavivši nastavak saradnje i dalje unapređenje sporta u našoj zemlji.

– Atmosfera na kampu je bila zaista sjajna. Verujem da su naši polaznici uživali i naučili puno. Treneri koji su vodili kamp svoje zadovoljstvo kvalitetom američkog fudbala u Srbiji najbolje su pokazali time što se raduju ponovnom dolasku i nastavku saradnje na unapređenju američkog fudbala kod nas – istakao je Vukašin Simonović.

On se posebno zahvalio na sjajnoj saradnji i klubu KAF Pirati iz Zemuna i njihovom predsedniku Borislavu Mihajloviću, budući da su na kampu učestvovale i dve devojke koje su sjajnim stavom, svojim trudom i radom predstavile sportiste naše zemlje u pravom svetlu.

Organizaciju kampa pomogao SAAF uz tehničku podršku SAFV.

40+Serbian athletes, 8 USA Coaches, 5 Serbian assistant coaches, 1 game – AMERICAN FOOTBALL

Posted by Wild Dogs Novi Sad on Mittwoch, 12. Juli 2017