Austrija novi stari juniorski prvak Evrope

1502
Foto: Facebook Page Euro U19 – American Football 2017

Juniorska reprezentacija Austrije osvojila je četvrtu titulu šampiona Evrope na kontinentalnom prvenstvu održanom u Parizu proteklog vikenda.

Austrijanci su u finalu pobedili domaćine Francuze sa 17 : 7, ostvarivši tako rezultat za istoriju, budući da su četvrti put uzastopno, posle 2011, 2013. i 2015, podigli pehar namenjen evropskom šampionu.

Juniorski tim Austrije je do finala stigao pobedom od 19 : 0 protiv Italije u polufinalu, koja se prvi put ove godine pridružila vrhu američkog fudbala u juniorskom uzrastu.

U drugom polufinalu, Francuzi su, pomalo iznenađujuće, savladali protivnike iz Nemačke koji su pre završnog turnira uz Austriju ocenjeni kao favoriti za evropski tron. Francuska se pobedom 7 : 0 revanširala Nemcima za poraz od pre dve godine u Drezdenu, i na svoj veliki nacionalni praznik – Dan pada Bastilje, koji se obeležava 14. jula – izborila finale.

Ipak, domaćini su dva dana kasnije poklekli pred silovitom Austrijom, a u meču za 3. mesto Nemačka je (takoreći) iskalila sav bes nad Italijanima zbog poraza u polufinalu, pobedivši ih sa 50 : 0 i okitivši se bronzanim medaljama.

Evropsko prvenstvo u američkom fudbalu u kategoriji juniora (U19) održalo se od 14. do 16. jula u Parizu, na stadionu „Loran Plegalet”.

Više fotografije i atmosferu sa završnog turnira možete pogledati na zvaničnoj Fejsbuk stranici Evropskog prvenstva – Euro U19 – American Football 2017.