Serbian Bowl XIII: Luka Vujnović i Darko Cvetković „1 na 1”

3474
Luka Vujnović (levo) i Darko Cvetković (desno)

Sve misli igrača Wild Boarsa i GAT Dukesa usmerene su na subotnji duel, finale SPORT KLUB Prve lige Srbije, i jasno je da nemaju ni mnogo vremena, ni prostora, za druge aktivnosti, osim treninga i posvećenosti toj utakmici.

Ipak, njihovi akteri odvojili su nekoliko minuta i proćaskali s redakcijom sajta SAAF.rs. Teške teme, analize, očekivanja i slično, ovog puta smo zaobišli, te smo se s Lukom Vujnovićem, lajnbekerom i kapitenom Vojvoda, i Darkom Cvetkovićem, dugogodišnjim kornerbekom i kapitenom Veprova, upustili u malo opušteniji razgovor.

Zdravo, Luka. Zdravo, Darko. Da li mislite da dovoljno poznajete protivnika ili očekujete iznenađenja?

DARKO
Analizirao sam sve utakmice koje je Novi Sad ove sezone odigrao i do tančina sam svestan njihovih atletskih mogućnosti. Postoje stvari u kojima su jako efikasni i neki elementi igre koje izbegavaju. Mislim da neće biti iznenađenja, nije ih bilo u njihovoji igri do sada, a iznenađenja treba uigrati. Mislim da će utvrditi već stečeno znanje.

LUKA
Wild Boarsi su nam dobro poznat protivnik, s kojim se do sad nismo sreli u finalu, tako da ocekujem atraktivanu i kvalitetanu utakmicu.

Kog igrača na svojoj poziciji u protivničkom timu najviše ceniš i zašto?

DARKO
Najviše cenim Filipa Vezmara. Mladi momci oba tima će mi oprostiti i razumeće, nadam se, jednog dana, šta znači trenirati i igrati na ovom nivou sa 30 i više godina.

LUKA
U protivničkom timu na svojoj poziciji najviše cenim Predraga Šćekića zbog svoje posvećenosti, jer i kao trener i kao igrač pokušava da uradi najbolje za svoj tim.

A kog igrača na bilo kojoj drugoj poziciji kod protivnika najviše ceniš?

LUKA
Što se ostalih pozicijia tiče, najviše cenim Đorđa Petrovića, jer je kao veoma mlad igrač uspeo da pridobije startnu poziciju u timu i da posle postane jedan od nosilaca igre u odbrani.

DARKO
Od igrača sa preostalih pozicija najviše cenim neponovljivog Nebojšu Mirkovića. Da li je potrebno da obrazložim to? Možda najdominantniji igrač na ovim prostorima, koji je ujedno i neverovatno dobar, pošten i vredan čovek. Privilegija je makar još jednom igrati protiv njega.

Odigrali ste do sada 18 mečeva, ali je ovo prvi u finalu. Koji međusobni duel vam se urezao u sećanje i po čemu?

LUKA
Pamtim utakmicu u sezoni 2014, kad smo gostovali u Kragujevcu i posle neverovatne utakmice i produžetaka pobedili sa 27 : 33. To je jedna od najtežih utakmica koju sam ikad odigrao.

DARKO
Najbolje pamtim ligaški meč s Vojvodama 2006. godine na stadionu „Kabel”, kada je došlo do sudara dve stamene odbrane. I dalje me peku diskutabilne sudijske odluke. Da toga nije bilo, mislim da bi rezulat možda bio drugačiji. Tada se fudbal igrao drugačije, na snagu i volju. Imali smo daleko manje i umeli smo to više da cenimo.

Darko Cvetković je odigrao prvi meč ovih timova 2005. godine.

Šta mislite o importima vašeg supranika i kako biste ih uporedili s prošlogodišnjim?

DARKO
Vojvode se već godinama opredeljuju za sličan tip inostranih igrača, tu nema puno iznenađenja. Momci iz Amerike u njihovom timu su pre svega odlične atlete i umeju veoma dobro da koriste noge. To je njihovo oružje, trčanje u prostoru, znaju kako da se ponašaju u takvim situacijama.

LUKA
Smatram da su ovogodisnji importi ekipe iz Kragujevca bolji od prethodnih. Istakao bih odličan potez dovođenja Strahinje Stepovića.

Duel koja dva igrača bi mogao da bude najzanimljivji gledaocima u finalu, npr. CB-WR, OL-DL, RB-LB i slično?

DARKO
Interesantno pitanje. Dueli mladih i perspektivnih defanzivnih bekova Vojvoda naspram naših prekaljenih, hvatačkih perjanica. Sudar našeg dvojca lajnbekera sa tandemom trkač-kvoterbek Vojvoda. Obećava i duel Nebojše Mirkovića s našim momcima u ofanzivnoj liniji.

LUKA
Najbolji duel očekujem između Strahinje Stepovića i Gorana Zeca.

Kog igrača protivničke ekipe bi voleo da vidiš u svom timu?

LUKA
Strahinju Stepovića, definitivno.

DARKO
Iako imamo sjajne defanzivne linijaše na čelu sa Radenovićem, Novakovićem i Mijuškovićem, zaista bih voleo da delim dres sa Nebojšom Mirkovićem, kao što smo nekada to činili u nacionalnom timu Srbije.

Šta bi pobeda u finalu značila, tj. šta bi donela vašem timu, osim titule i pehara?

DARKO
Donela bi nam tradiciju koju smo nekada imali – ime Divlji veprovi kao sinonim za prvaka države.

LUKA
Osim pehara i titule šampiona države, tu je i ograman ponos i neverovatan osećaj zadovoljstva, jer ste veoma fizički i mentalno napornu sezonu nagradili uspehom. Takođe, interesovanje za timom šampionom Srbije bi bilo mnogo veće, samim tim i promocija samog sporta u rodnom gradu.

Zašto bi navijači trebalo da dođu u Kragujevac i uživo gledaju spektakl?

DARKO
Ne postoji lepše sportsko okruženje na kome se ikada igrao fudbal u Srbiji od terena „Čika Dača” u Kragujevcu. Teren realnih veličina, travnat i pregledan, tribine sa stolicama pune Kragujevčana, ali i ljubitelja sporta van našeg grada. Na terenu dve fizički dobro pripremljene ekipe, mnogo „muških” poteza… Rušiće se granice izdržljivosti ljudskog tela, to garantujem!

LUKA
Pozvao bih navijače da dođu u Kragujevac i isprate finale najboljih u Srbiji. Najkvalitetnija utakmica u ovoj godini vredi gledanja sa tribina.

Je l’ možete da prognozirate tačan rezultat?

DARKO
Vojvode će pokazati svoje pravo lice i igrati do kraja veoma požrtvovano, ali očekujem da naš napad postigne makar 40 poena, a kragujevačka odbrana će lično smatrati porazom sve više od dva tačdauna.

LUKA
Tačan rezultat ne bih prognozirao.

Momci, hvala vam na odvojenom vremenu i na ćaskanju i mnogo sreće u finalu!

Ne zaboravite – Serbian Bowl XIII, subota 8. jul od 17.00 h, Stadion „Čika Dača” u Kragujevcu!