Treneri doneli odluku o najboljim igračima Druge lige Srbije

4736
Branislav Fekete
Branislav Fekete

Kvoterbek kikindske ekipe Mammoths Branislav Fekete najbolji je igrač Druge lige Srbije u sezoni 2017, odlučili su treneri u tom rangu glasanju. Fekete je, pored ovog značajnog priznanja, stekao i naslov najboljeg kvoterbeka.

Drugoplasirani tim u ligi, pomenuti Mamuti, osvojili su četiri nagrade za osvojena prva mesta, i po tom kriterijumu najuspešnija su ekipa ove godine. Osim Feketea, titula najboljeg hvatača pripala je njegovom saigraču Matiji Almaši za najboljeg kikera, tj. pantera lige, te Dragomiru Grozi, igraču ofanzivne linije koji je lidersku poziciju podelio sa Davidom Milenkovićem iz požarevačkih Pastuva.

Kada je reč o „novopečenim” prvoligašima, Stršljeni su se okitili sa tri trofeja: imaju najboljeg trenera (Andreja Živković), najboljeg vajd-risivera (Bogdana Pavlovića) i najboljeg stranca (Rajan Pahos).

Čačanski i borski klub, Angel Warriors i Avala Golden Bears, na osnovu glasova trenera stekli su po dve titule. Ratnici su iznedrili najboljeg raning-beka (Nebojša Protić) i najboljeg defanzivnog beka (Dušan Ilić), dok u Medvedima igraju najbolji defanzivni linijaš Nikola Ilić i najbolji lajnbeker Saša Petrović.

Pomenuti David Milenković iz Požarevca doneo je svom klubu jedan trofej (OL), a isto toliko imaju i Wild Dogsi iz Novog Sada koji su stekli status najbolje fer-plej ekipe.

O najboljima se odlučivalo dodelom 3, 2 ili 1 poena, a za svaku pojedinačnu kategoriju u konkurenciji su bili isključivo domaći igrači, a za najboljeg stranca glasalo u posebnoj kategoriji.

Najboljim pojedincima biće uručene nagrade i trofeji tokom Serbian Bowla XIII u subotu 8. jula.

Detaljan pregled dodeljenih glasova za svaku navedenu kategoriju možete pogledati OVDE >>>.