Pala odluka! Najbolji pojedinci u SPORT KLUB Prvoj ligi Srbije su…

6757
Aleksandar Borković, MVP SPORT KLUB Prve lige Srbije (Foto: Stefan Ugljevarević)

Aleksandar Borković, član Meridian Indiansa, proglašen je za najkorisnijeg igrača SPORT KLUB Prve lige Srbije u tradicionalnom glasanju trenera prvoligaša. Za najboljeg trenera izglasan je stručnjak novosadske ekipe GAT Dukes Vladislav Petković koji će sa svojim timom u subotu 8. jula pokušati da dođe do šampionskog trona.

Najviše nagrada ove godine pripalo je upravo finalistima iz Novog Sada – ukupno četiri. Pored Vladislava Petkovića, priznanja su pripala i Radošu Zelenoviću za najboljeg ofanzivnog linijaša, Goran Zec je pobedio u kategoriji defanzivni bek, a Vojvode su imale i najboljeg stranca – Kristofera Džefrija.

Aktuelni prvaci Srbije Wild Boarsi iz Kragujevca ove sezone imaju tri najbolja igrača. Strahinja Stepović je, prema mišljenju struke, najbolji hvatač prvenstva, Milorad Novaković je najbolji igrač defanzivne linije, a Petar Goić najbolji kiker/panter.

SBB Vukovi zaslužili su titule u kategorijama najbolji raning-bek i najbolji lajnbeker – Mihailo Josović i Danijel Maksimović.

Očekivano, naslov najboljeg kvoterbeka prvenstva poneo je fantastični Mladen Zlatić, predvodnik napada Blue Dragonsa koji je od svih trenera dobio najveće poene i jedini je s maksimalno osvojenim 21 bodom.

Kao i prošle godine, i ove su predstavnici klubova imali priliku da glasaju za fer-plej ekipu, a ove godine ovo lepo priznanje podelili su Panteri iz Pančeva i Meridian Indiansi.

O najboljima se odlučivalo dodelom 3, 2 ili 1 poena, a za razliku od prethodne godine, za svaku pojedinačnu kategoriju u konkurenciji su bili isključivo domaći igrači, kako bi se stimulisao domaći fudbal. Budući da stranci imaju značajnu ulogu u ovom sportu u Srbiji, za njih se moglo glasati u posebnoj kategoriji „najbolji stranac”.

Osim trenera, u kategoriji MVP lige i najbolji stranac učestvovali su navijači i ljubitelji američkog fudbala putem ankete na Fejsbuku, te predstavnici medija.

Rezultati Fejsbuk ankete

Na zvaničnoj stranici Srpske asocijacije američkog fudbala bila je ustanovljena anketa Glasajte za najboljeg domaćeg i najboljeg stranog igrača SPORT KLUB Prve lige Srbije s dva jasna pitanja:

  1. Ko zaslužuje titulu MVP SPORT KLUB Prve lige Srbije?
  2. Ko je najbolji strani igrač SPORT KLUB Prve lige Srbije?

Učesnici ankete su mogli sami da predlažu imena u pomenutim kategorijama tokom 72 sata. Bilo je „šaljivih” predloga naših pratilaca, bilo je nerazumnih ili pak nepotpunih predloga… Bilo je onih koji su za najbolje strance predlagali domaće igrače i obrnuto. Svi takvi odgovori nisu uzimani u razmatranje, ali su povrh svega, pobednici bili jasni, a rezultati nedvosmisleni.

Aleksandar Borković iz Indiansa je i ovde prikupio najviše glasova u konkurenciji MVP sa 56 validnih predloga. Na 2. mestu našao se Đorđe Petrović, igrač Wild Boarsa sa 37, a Mihailo Josović iz SBB Vukova prikupio je 28 predloga.

Kada je reč o strancima, kvoterbek Indiansa Bler Blek izglasan je za najboljeg. On je dobio 57 glasova, naspram 47 za Kristofera Džefrija. Na trećem mestu našao se Loran Čimanga, trkač Divljih veprova sa 32 glasa.

Njihovi glasovi pretvoreni su u poene 3-2-1 i kao takvi uneseni u tabelu.

Treba napomenuti da redakcija sajta SAAF.rs ima potpuni uvid u rezultate glasanja u anketi, sa svim informacijama o njenim učesnicima: imena, prezimena, registracione imejl adrese, IP adrese s kojih je glasano i slično, te zbog poštovanja privatnosti, nismo u mogućnosti da javno objavimo tabelarni prikaz glasanja. Višestruko forsirano glasanje jedne iste osobe nije bilo dozvoljeno, pa zloupotreba ovakvog vida glasanja nije bila moguća.

Najboljim pojedincima biće uručene nagrade i plakete tokom Serbian Bowla XIII u subotu 8. jula.

Detaljan pregled dodeljenih glasova za svaku navedenu kategoriju možete pogledati OVDE >>>.