Baraž meč: Wild Dogsi izborili drugoligaški status

1751

Ekipa iz Novog Sada Wild Dogs igraće i naredne sezone u Drugoj ligi Srbije, pošto je u baraž utakmici pobedila drugoplasirani tim Treće lige Srbije – Royal Crowns iz Kraljeva – sa 13 : 7.

Novi Sad je bio mesto prvog međusobnog duela ova dva kluba, i to u meču u kojem se odlučivalo ko će opstati, tj. ko će se plasirati u drugi rang. Domaći teren i povoljan ishod bili su na strani mladih Novosađana kojima je bilo dovoljno da postignu samo dva tačdauna i tako osete draž pobede prvi put u sezoni. Radost i slavlje su time duplirani, budući da su se izborili za drugoligaško društvo i naredne godine.

Dva pobedonosna pogotka postigli izrazito mladi igrači, Srđan Skala trčanjem, i Aleksa Kaluđerović uhvaćenim pasom Ivana Milićevića. Međutim, Novosađani su se razigrali tek u drugoj polovini meča, do koje su gosti iz Kraljeva imali prednost 7 : 0, i to pasom iskusnog Dobrosava Manića koji je tokom čitave sezone bio snažan oslonac takođe perspektivnom podmlatku Kruna.

Ipak, Kraljevčani su sezonu okončali na 2. mestu Treće lige Srbije, a ovim porazom najavili su učešće u istom rangu i naredne godine. Wild Dogse će Novosađani i dalje bodriti u duelima sa ostalim timovima Druge lige Srbije: Mamutima, Ratnicima, Golden Bearsima, Pastuvima, te novim članovima iz Kleka i Sombora.

Mesto: Wild Dogs Kennel, Manjež Novosadskog sajma, Novi Sad
Datum i vreme: 2. jul, 17.00 h
Sudije: B. Milošević (R), M. Čolović (U), M. Kosi (HL), M. Nikolić (LJ), S. Kobilarov (FJ), V. Gredeljević (SJ), A. Ereš (BJ)

 1/4 – 0 : 0
 2/4 – 0 : 7
0 : 7 – XX yd, Dobrosav Manić za #80; PAT uspešan
 3/4 – 7 : 0
7 : 7 – trčanje 30 yd, Srđan Skala; PAT Belić
 4/4 – 6 : 0
13 : 7 – pas 40 yd; Ivan Milićević za Aleksu Kaluđerovića; PAT neuspešan