GAT Dukes drugi finalista! Protiv Wild Boarsa u Serbian Bowlu

5123
Foto: Boško Bunuševac

Novosadska ekipa GAT Dukes trijumfovala je u Beogradu u drugom polufinalnom meču protiv SBB Vukova sa 33 : 7, pa će se za drugi naslov nacionalnog šampiona boriti protiv Wild Boarsa iz Kragujevca.

Novosađani su odlično otvorili utakmicu i sa samo dva tračanja raning-beka Seldersa došli nadomak „crvene zone”. Nakon još nekoliko akcija i ključne greške Vukova, kada je jedan igrač napravio facemask na četvrtom daunu Djuksa i tako im „poklonio” nova četiri pokušaja, Selders je krunisao svoju odličnu igru u tom drajvu i doneo prve poene na meču.

U nastavku prve četvrtine viđena je uglavnom nepovezana igra napada obe ekipe, posebno domaće, čiji su se svi napadi vrlo brzo završavali pantom.

Onako kako su Vukovi uglavnom igrali u prvoj deonici, započeli su i drugu – pantom, ali vrlo brzo su uspeli da vrate loptu u svoj posed, kada je mladi Denović presekao pas kvoterbeka Vojvoda Kristofera Džefrija. Delovalo je da će takav jedan potez podići ekipu Vukova i da će bolje zaigrati u nastavku, ali se nepovezana i nesigurna igra nastavila. Mladi Nemanja Vučković je ubzo jako dobro pročitao jednu akciju i očigledan napad domaćina, presekao pas kvoterbeka Luisa Kindla i omogućio svom napadu da u narednom drajvu dođe do novih poena trčanjem Kornelijusa Bote.

Tu nije bio kraj mukama domaće ekipe, za šta se pobrinuo ponovo Vučković, koji je već u narednom napadu Vukova ponovo presekao pas Kindla, ali ovaj put i vratio loptu u end-zonu za još veće vođstvo novosadske ekipe.

Da loše ne može da bude gore, pokazali su Vukovi u svom narednom napadu, kada su se odlučili da na svojoj polovini terena igraju četvrti pokušaj, pri čemu se startni kvoterbek Luis Kindl povredio i morao da napusti igru. Lopta je prešla u posed Vojvoda, posle čega su ponovo poentirali trčanjem Seldersa.

Da sve ne bude tako crno za ekipu domaćina, pobrinuo se rezervni ili „iznuđeni kvoterbek” Vojin Milić koji je lepim i dugačkim pasom uposlio Nikolu Simovića, a ovaj istrčao do kraja za prve poene i kakvu-takvu nadu Vukovima da mogu do preokreta.

Međutim nerešiva enigma na ovom meču, raning-bek GAT Dukesa Džermajkl Selders, do kraja poluvremena uspeo je još jednom da se upiše u poentere, novim trčanjem za velikih 33 : 7 na poluvremenu.

Treća četvrtina protekla je bez većih uzbuđenja. „Mreže su mirovale”, a napad Vukova je i dalje predvodio Vojin Milić na poziciji kvoterbeka, te je bilo jasno da je povreda Kindla ozbiljnije prirode i da se neće vraćati na teren do kraja utakmice.

Iako se očekivalo da u poslednjoj deonici meča Vukovi krenu na sve ili ništa i da bude malo više uzbuđenja, to se nije desilo. Obe ekipe kao da su samo čekale kraj meča, a pobednik je, ispostaviće se, bio rešen još nakon prve četvrtine. Vredne pomena bile su još dve intersepcije Dukesa, Nevena Dokića i Nikole Davidovića, od ukupno šest na ovom meču – dve Kindlu i četiri Miliću.

Vukovi tako prvi put u istoriji neće biti učesnici finala domaćeg šampionata, uz jednu od najneefikasnijih utakmica ikad odigranih. S druge strane, Vojvode će igrati svoje drugo finale u novijoj istoriji SAAF-a, ovog puta protiv Wild Boarsa iz Kragujevca.

Serbian Bowl XIII igraće se drugog vikenda u julu, a mesto i vreme utakmice biće naknadno saopšteni.

Mesto: FK BASK, Beograd
Datum i vreme: 25. jun, 16.30 h
Sudije: M. Šolajić (R), K. Milojković (CJ), A. Banković (U), D. Milovanović (HL), B. Perić (LJ), V. Popović (FJ), J. Žuža (SJ), Ž. Mančić (BJ)

 1/4 – 0 : 7
0 : 7 – trčanje 5 yd, Džermajkl Selders; PAT Goran Zec
 2/4 – 7 : 26
0 : 14 – trčanje XX yd, Kornelijus Bota; PAT Zec
0 : 21 – vraćanje interspecije, Nemanja Vučković; PAT Zec
0 : 27 – trčanje XX yd, Selders; PAT neuspešan
7 : 27 – pas XX yd, Vojin Milić za Nikolu Simovića; PAT Todorović
7 : 33 – trčanje XX yd, Selders; TPC neuspešan
 3/4 – 0 : 0
 4/4 – 0 : 0