Baraž meč: Mamuti bez „treće sreće”. Panteri ostaju prvoligaši

2419

U utakmici doigravanja za plasman, odn. opstanak u SPORT KLUB Prvoj ligi Srbije, pančevačka ekipa Panthers slavila je pobedu nad Mamutima iz Kikinde sa 32 : 6.

Najlošija sezona Pančevaca ipak je okončana s radošću, budući da će Panteri i dogodine igrati u najvišem rangu i tako „očuvati” status večitih prvoligaša. Mamuti, pak, u svom trećem uzastopnom, a ukupno petom pokušaju, nisu uspeli da se pridruže provligašima, pa će se i naredne sezone takmičiti u Drugoj ligi Srbije.

Dve ekipe odigrale su svoj prvi međusobni duel koji se nikako ne može okarakterisati kao uzbudljiv i dinamičan. Mučna i s dosta prekršaja – tako bi se mogla opisati ova utakmica u kojoj ni jedan ni drugi tim nisu mogli da računaju na nekolicinu svojih startera. Mamuti nisu mogli da računaju na svog jedinog importa, hvatača Tajrela Šafera, koji se vratio u SAD, a ispitni rokovi i povrede odvukli su s terena nekoliko startera.

Ni u redovima Pantera nije bila drugačija situacija. Ipak, to je dalo priliku omladincima da se istaknu, na koje ovaj klub ubuduće može i te kako da računa. Iskusni Majkl Kembel je predvodio svoje mlađe saigrače do pobede, četiri puta poentirajući, a u „strelce” se upisao i Mikailo Radević, vrativši presečen pas Mamuta za konačnih 32 : 6.

Tandem Branislav Fekete i Matija Almaši je i ovog puta bio zaslužan za poene i nadu Kikinđana u bolji ishod, ali više od pruženog nije moglo. Ipak, i navedenim okolnostima, protivnici su danas bili egal, a nekoliko trčanja i iskustvo dalo je prevlast domaćinima.

Sezona je za obe ekipe ovim okončana, ali će u predstojećem periodu nesumnjivo mnogo više pokazati u omladinskim katerogijama, čija su takmičenja u toku ili tek predstoje.

Mesto: SRC Mladost, Pančevo
Datum i vreme: 25. jun, 16.00 h
Sudije: B. Milošević (R), D. Ranković (U), B. Mojsijević (HL), D. Jakšić (LJ), B. Medić (FJ), A. Ereš (SJ), G. Arizanović (BJ)

 1/4 – 7 : 6
7 : 0 – tčanje 60 yd, Majkl Kembel; PAT Željko Stegnjaja
7 : 6 – pas 50 yd, Branislav Fekete za Matiju Almašija; PAT neuspešan
 2/4 – 7 : 0
14 : 6 – pas 8 yd, Kembel za Bratislava Bošnjaka; PAT Stegnjaja
 3/4 – 12 : 0
20 : 6 – trčanje 50 yd, Kembel; PAT neuspešan
26 : 6 – trčanje 60 yd, Kembel; PAT neuspešan
 4/4 – 6 : 0
32 : 6 – vraćanje interspecije 45 yd, Mikailo Radević; PAT neuspešan