Prvoligaško polufinale: Wild Boars (KG) vs Meridian Indians (IN)

2004
Foto: Igor Lazarević

SPORT KLUB Prva liga Srbije ulazi u završnicu, a prvu utakmicu polufinala odigraće aktuelni šampioni Wild Boarsi i Indiansi u subotu, 24. juna.

Kragujevčani i Inđijci sastali su se pre samo tri vikenda, a u meču 7. kola ligaškog dela prvenstva, koji nije imao rezultatski značaj ni za jednu, ni za drugu ekipu, ubedljivo su slavili Veprovi sa 40 : 14.

Ove subote ulog je mnogo veći – borba za plasman u finale i šansa za osvajanje šampionskog pehara. Dakle, nema kalkulisanja, nema uigravanja, nema rasterećenja. O motivima Divljih veprova iluzorno je trošiti reči – sezonu, u kojoj po svaku cenu žele da zadrže trofej u Kragujevcu, uspešno privode kraju, ali do još jednog vrha moraće da prekorače dva stepenika.

Dalton Oliver, Strahinja Stepović, Loran Čimanga, Alen Remzi i ostali – udarne su perjanice Wild Boarsa za koje će Indiansi morati ozbiljno da se pripreme te pokušaju da odole ne samo igračkom umeću već i iskustvu i energiji koju poseduju veliki klubovi, kakvi su upravo Veprovi.

Jer – Indiansima je ovo prvo polufinale i svakako najznačajniji rezultat u karijeri koji su ostvarili sjajnom pobedom nad favorizovanim Blue Dragonsima u tzv. vajldkard meču plej-ofa. Impresivni Aleksandar Borković je sa pet tačdauna bio nedostižan odbrani Zmajeva, a cela ekipa je, čini se, prvi put posle dugo vremena, delovala na terenu jedinstveno, uigrano i timski.

Ipak, ne treba prenebregnuti podatak da Indiansi imaju loš skor protiv Kragujevca, ali ni iskustva u igranju „velikih” mečeva. Toga je i te kako svestan glavni trener inđijske ekipe Džejms Saton, međutim, kako navodi za naš sajt, Indiansi žele da se takmiče i da unaprede sebe kao tim, što im je prioritet.

– Nikada se nećemo povući. Naš je plan da se borimo. U ovom meču je sve moguće. Moramo da učimo iz prošle utakmice, da se uzdignemo i tako podstaknemo sebe za narednog protivnika. Napredovali smo i to ćemo i pokazati ovog vikenda. Indiansi će biti konkurentni u ovoj ligi, a budućnost programa rada pozitivno napreduje – istakao je glavni trener tima iz Inđije.

Predrag Šćekić, iskusni lajnbeker Veprova i reprezentativac Srbije, smatra da će, bez obzira na iskustvo svog tima, Indianse shvatiti vrlo ozbiljno jer se ta ekipa zasluženo našla u plej-ofu.

– Divlji veprovi su sada već iskusan tim i nisu puno stvari prepuštali slučaju ove sezone, sem u jednom meču, kada su doživeli poraz, ujedno i otrežnjenje. Nadam se da smo toga dana naučili lekciju i da se takvo opuštanje i greške u budućnosti neće ponavljati. Tako ćemo Indianse shvatiti prilično ozbiljno jer su zasluženo u plej-ofu. Pre nekoliko nedelja nisu bili kompletni i mislima su bili u vajldkard utakmici, tako da smo ih relativno lako dobili, ali smo svesni da ćemo se u polufinalu sresti sa opasnijom ekipom – mišljenje je Predraga Šćekića, dodajući da za njega nije iznenađenje pobeda Inđijaca nad Zmajevima.

– U regularnom delu sezone (prim. aut. meč između Indiansa i Blue Dragonsa koji su dobili Zmajevi) ishod je mogao biti drugačiji, ali se dan pre toga igrala kvalifikaciona utakmica juniorske reprezentacije. Upravo igrači koji su kasnije zablistali na vajldkard utakmici igrali su prethodnog dana s reprezentacijom. Aleksandar Borković je bio nezaustavljiv protiv Dragonsa i moraćemo da obratimo pažnju na njega. Njihova najveća snaga je to što nemaju šta da izgube, jer su ostvarili najveći uspeh do sada – zaključio je lajnbeker Wild Boarsa.

Prema propozicijama takmičenja, bolje plasirani tim u ligaškom delu prvenstva ima prednost domaćeg terena u polufinalu. U ovom slučaju, jasno je, ona je na strani Wild Boarsa koji će 24. juna ugostiti Inđijce.

Utakmica se igra od 17.30 h na terenu s veštačkom travom stadiona „Čika Dača”.