Prvoligaško polufinale: SBB Vukovi (BG) vs GAT Dukes (NS)

3350
Foto: Boško Bunuševac

Bez obzira kojim se povodom sastaju, duel Vukova i Vojvoda privlači veliku pažnju. Sebi, navijačima i celokupnoj javnosti koja voli i prati američki fudbal, ovog puta donose uzbuđenja u polufinalu SPORT KLUB Prve lige Srbije. Veliki derbi, zdravo rivalstvo i kvalitetan fudbal – jasni su razlozi zbog kojih će svi pogledi biti uprti u ova dva tima predstojećeg vikenda.

Za SBB Vukove pobeda znači priliku da se bori za šampionski naslov i da, posle tri godine, vrati pehar u svoje vitrine. Gladni trofeja, Beograđani će uložiti sav svoj trud i napor da dosegnu do cilja. S druge strane, Djuksi traže isti onaj put koji ih je 2015. godine, baš u finalu protiv Vukova, doveo do trona. Nakon nešto nestabilnog starta, Novosađani su se konsolidovali i čvrstim koracima grabe ka novom finalu.

Luis Kindl, Dvejn Brejdi, Marko Marić, braća Lugonja, Nikola Simović i ostali Vukovi nasuprot Kristofera Džefrija, Džermajkla Seldersa, Kornelijusa Bote i drugih Vojvoda – biće to okršaj sjajnih napada, ali takođe i ofanzivnih i defanzivnih linijaša. Dva tima odigrala su već jedan od najneizvesnijih mečeva u sezoni, i to u 4. kolu, a samo jedan posed lopte razdvajao je Vojvođane od pobede – izgubili su sa 28 : 23.

Sva je prilika da se sličan scenario očekuje i u polufinalu.

Danijel Maksimović, lajnbeker Vukova, prognozira da će najavljeni duel biti teži, ali i zanimljiviji, i za jedne, i za druge, u odnosu na pomenuti ligaški. On je pri čvrstom stavu da bi svaki ishod osim pobede bio za njega i njegove saigrače – neuspeh.

– Kao i u svaki plej-of, i u ovaj ulazimo maksimalno motivisani. Više puta smo ponavljali da je titula dve godine bila van Beograda, i ove sezone cilj je da je vratimo. I mi i Vojvode znatno smo podigli nivo igre. Ključno će biti da zaustavimo njihove importe – rekao je Maksimović, ne želeći da izdvaja prednosti svog i protivničkog tima jer, kako kaže, u svakom derbiju, pa i u ovom, pobednika određuju sitnice i sama želja igrača na terenu.

A upravo te stavke – očekivanja i želja za pobedom – jače su kada je izazov, poput plasmana u finale, velik. Taj teret nešto je teži na plećima Vukova, smatra Miloš Tomić, igrač ofanzivne linije.

– Ulog je finale. Kao i do sada, borba u „rovu” će odlučiti na čiju stranu će na kraju prevagnuti tas. Defanzivna linija Novog Sada je sigurno jedna od najkvalitetnijih u Srbiji, ali pred njima stoji moja stamena ofanzivna linija, za koju Vojvode nemaju ili nisu imale odgovor. I naša odbrana je bolje i kvalitetnije zaigrala, što će se, nadam se, videti i na terenu – izrazio je svoje viđenje polufinala Miloš Tomić, te iskoristio priliku da pozove što više ljubitelja fudbala da dođu na stadion BASK i uživaju u izvanrednoj fudbalskoj predstavi.

Atmosfera na BASK-u će nesumnjivo biti odlična. Teren, koji polako postaje dom američkog fudbala u Srbiji, biće poprište ovog sportskog dvoboja, a kako je to već običaj, dobri domaćini Vukovi spremaju i dobru zabavu. Publiku će animirati DJ Darko i MC Mihilow.

I ono najvažnije – utakmica se igra u nedelju, 25. juna, a sudije će start označiti u 16.30 h.