Vitezovima kruna Treće lige Srbije

2486

U velikom finalu Treće lige Srbije Klek Knightsi su pobedili Kraljevske krune iz Kraljeva sa 20 : 5 (0 : 5, 8 : 0, 6 : 0, 6 : 0) i tako se plasirali u Drugu ligu Srbije.

Bio je ovo izuzetno težak meč po lošem vremenu. Kiša je padala skoro ceo tok utakmice, s kratkotrajnim prestancima. Mladi Kraljevčani su se po takom vremenu mnogo bolje snašli na početku meča. Prvo su poveli sa 2 : 0 posle lošeg snepa Vitezova, kada su oborili u end-zoni s loptom u rukama raning-beka domaćih Dragomira Milanovića, a potom su svoje vođstvo u prvoj četvrtini uvećali fild-golom Milovana Petrovića od 34 jarde.

Vođstvo Kruna od 5 : 0 posle prve četvrtine nije obeshrabrilo Vitezove koji su, kako je kiša stala u drugoj četvrtini, povezali svoje redove i prepoznatljivom igrom trčanjem pomerali lance sve do end-zone protivnika. Završni udarac zadao je jedan od dvojice odličnih raning-bekova Dragomir Milanović koji je istrčao 12 jardi za tačdaun. Uz to, Milanović je i prilikom pretvaranja za dva poena takođe utrčao ponovo u end-zonu Kraljeva za vođstvo Vitezova 8 : 5. Do kraja poluvremena krune su imale još jedan pokušaj fild-gola, ali je šut Petrovića sa 28 jardi izblokirala odbrana Klečana.

Tokom poluvremena kiša je nastavila svoje ples, ali su i Vitezovi to isto uradili tokom treće četvrtine. Ponovo su trčanjem prelazili teren, prednjačio je ovog puta Ivan Pleva koji je meč završio sa 150 istrčanih jardi, pa iako nije postigao nijedan tačdaun, bio je jedan od junaka utakmice. Sjajan drajv domaćih, koji su prešli ceo teren na početku treće četvrtine, krunisao je Luka Škorić, po ko zna koji put ove sezone snikom za tačdaun. Uz propuštenu priliku prilikom pretvaranja za dva poena, Vitezovi su imali prednost od dva poseda lopte jer su vodili rezultatom 14 : 5.

Tim rezultatom ušlo se u poslednju četvrtinu, gde su Vitezovi nastavili sa svojom igrom i uspeli su da postignu još jedan tačdaun, ponovo preko Luke Škorića koji je ponovo s pozicije kvoterbeka istrčao ovog put 12 jardi za tačdaun, čime je sebe načinio igračom utakmice.

Posle vođstva Vitezova od 20 : 5, Krune su morale da krenu na sve ili ništa. Kvoterbek gostiju Dobrosav Manić, koji je predvodio mladu ekipu Kruna u ovoj utakmici sasvim dobro, trudio se maksimalno da uposli svoje mlade risivere, ali uz granitnu odbranu Klečana ni vreme nije dozvolilo da ostvari bolji učinak. Bili su blizu da postignu tačdaun, kad je posle panta Vitezova Miloš Mirković vratio loptu do 14 jardi od end-zone domaćih. No, odbrana Vitezova je zaustavila sva četiri napada Kruna i vratila loptu u svoj posed. Do kraja utakmice su mirno trčanjem trošili vreme i čekali kraj.

Kada su sudije označile da je vreme isteklo, usledilo je veliko slavlje Vitezova koji se posle dve godine igranja u Trećoj ligi vraćaju u Drugu. Mladim Krunama predstoji baraž meč sa Wild Dogsima sledeće nedelje, gde će imati još jednu šansu da se plasiraju u viši rang.

Mesto: Vojni stadion, Zrenjanin
Datum i vreme: 18. jun, 17.00 h
Sudije: D. Mihajlov (R), V. Milosavljević (U), B. Mojsijević (HL), D. Jakšić (LJ), B. Medić (FJ), A. Ereš (SJ), D. Ranković (BJ)

 1/4 – 0 : 5
0 : 2 – sejfti odbrane
0 : 5 – fild-gol 34 yd, Milovan Petrović
 2/4 – 8 : 0
8 : 5 – trčanje 12 yd, Dragomir Milanović; TPC Milanović, trčanje
 3/4 – 6 : 0
14 : 5 – snik 2 yd, Luka Škorić; TPC neuspešan
 4/4 – 6 : 0
20 : 5 – trčanje 12 yd, Škorić; TPC neuspešan

Željko Đajić, trener Vitezova, čestitao je igračima obe ekipe, istakavši da su oba tima vodila bespoštednu borbu dostojnu finala.

– Momci iz Kraljeva su dali sve od sebe da pobede i čestitam im na tome. Muški su se borili do kraja. Mojim momcima čestitam na plasmanu u Drugu ligu. Stvarno su danas izvukli maksimum iz sebe da ostvarimo ovu pobedu zlata vrednu. Nije bilo lako, uz odličnu igru Kraljevčana, ponovo vreme nije dozvolilo da se igra i pravilo je obema ekipama velike problem. Na kraju smo se ipak bolje snašli i uspeli smo da trijumfujemo – izjavio je Đajić, naglasivši da svi u klubu zaslužuju pohvale za ostvareno.

– Ovo je pobeda celog tima, na čelu s predsednikom kluba Čedom Vukojem. Ovo finale je bilo kruna svega i izuzetno mi je drago što smo uspeli da ostvarimo zacrtano i da se plasiramo u Drugu ligu. Ekipi Kraljeva želim sve najbolje i da se kroz baraž i oni plasiraju u viši rang – poručio je na kraju trenet Vitezova.