Prva liga Srbije wildcard: Indiansi preko Zmajeva do polufinala šampionata

3793
Aleksandar Borković (Foto: Igor Lazarević)

Meridian Indiansi napravili su senzaciju u vajldkard meču plej-ofa, pobedivši favorizovane Blue Dragonse sa 35 : 28 i plasiravši se u polufinale SPORT KLUB Prve lige Srbije.

Junak utakmice i igrač koji je zasenio sve jeste mladi Aleksandar Borković, talentovani izdanak odlične škole američkog fudbala u Inđiji, koji je, bez obzira i na ranije odlične partije, u ovom meču bukvalno „eksplodirao” i prezentovao fantastičnu igru kojoj ni stamena odbrana Zmajeva nije mogla da stane na put.

Mlađi brat od dvojice Borkovića bio je zaslužan za svih pet tačdauna Inđijaca. Bler Blek, kvoterbek Indiansa, koji je takođe zablistao posle dužeg vremena u bordo-belom dresu, prebacio je 105 jardi za tri uhvaćena Borkovićeva tačduana! Tome se dodaju i 24 istrčana jarda za dva tačdauna, čime je ovaj osamnaestogodišnjak zaokružio svoje impresivno izdanje te omogućio svom timu istorijski rezultat – plasman među četiri najbolje ekipe SPORT KLUB Prve lige Srbije.

Blue Dragonsi i Indiansi odigrali su verovatno najneizvesniji meč ovogodišnjeg prvenstva, a sudeći po do sada prikazanom, niko nije očekivao da će igrati poen za poen te da će navijači kroz sve četiri četvrtine biti svedoci rezultatske klackalice – do samog kraja.

Smenjivala su se vođstva tokom čitavog meča. Čini se da su Indiansi ušli rasterećenije, svesni da nemaju šta mnogo da izgube. Prva četvrtina završena je vođstvom inđijske ekipe, ali su Zmajevi uspešno nadoknađivali svaku prednost protivnika, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 21 : 21.

Treća etapa utakmice protekla je, začuđujuće, mirno, bez poena, da bi se potom u finišu igra ponovo „otvorila”. Ovog puta, poveli su domaćini, te su gosti bili u situaciji da „jure” rezultat, a to im je i pošlo za rukom, pa su Bler Blek i Aleksandar Borković najpre anulirali zaostatak, a potom se vratili u poziciju da kontrolišu igru i rezultat.

Kvoterbek Blue Dragonsa Mladen Zlatić pružio je još jednu odličnu igru, i poput svog „kolege” iz Inđije, bio je zaslužan za tri tačdauna pasom; dva puta je uspešno povezao s loptom hvatača Milana Nikolića, a jednom je asistirao Željku Novaku. U strelce se upisao i raning-bek Željko Kostić koji je poentirao početkom druge četvtine.

Aleksandar Borković je nakon meča izjavio da je jedna greška Zmajeva u četvrtoj četvrtini, kada su Indiansi pokupili kik-of, donela prevagu u korist njegovog tima, ali i da je cela ekipa odigrala timski, uigrano i složno, što vidi kao glavni razlog pobede.

– Očekivao sam da će biti „gusto”, kao što je i bilo. Oba tima su se borila za top četiri ekipe. Iako sam postigao svih pet tačdauna, ne bih uspeo bez svoje ekipe koja je dobro blokirala i držala svoje ljude. Svi su igrali kao pravi tim, kao prava porodica. Bilo je nekoliko grešaka, što ćemo da popravimo u narednom periodu – skromno je izjavio Borković.

Nikola Stojanović, defanzivni bek Blue Dragonsa, takođe je istakao da je utakmica bila „tvrda”, a odličan napad obe ekipe obeležio duel.

– Kiša i oblaci pratili su ceo meč, a igru je obeležio odličan napad obe ekipe. Mi smo kao i uvek igrali jard po jard. Željko Kostić se pokazao u svom najboljem izdanju kao nerešiva enigma za odbranu protivnika. Nažalost, presudio je fambl u vraćanju kik-ofa, gde smo izgubili loptu blizu end-zone i nakon toga primili poslednji tačdaun – ocenio je Stojanović, čestitajući Indiansima na odličnoj utakmici.

– Kažu da je lopta okrugla. Naša ima ćoškove i uvek je nepredvidiva. Jedna lopta je preokrenula meč u njihovu korist na samom kraju. Čestitke Inđiji na odličnoj utakmici, a mojim saigračima na pomeranju granica. Stepenik po stepenik, nije bilo vajldkarda prošle godine.

Indiansi, ne samo da su se revanširali za poraz od Plavih zmajeva u ligaškom delu prvenstva, nego su ostvarili i svoj najbolji rezultat u seniorskoj konkurenciji, pa će u polufinalu ovogodišnjeg takmičenja igrati u Kragujevcu protiv aktuelnih prvaka države Wild Boarsa.

Taj meč je po rasporedu već sledećeg vikenda. Podsećamo da drugi polufinalni par čine SBB Vukovi i GAT Dukes.

Mesto: FK Heroj, Beograd (Jajinci)
Datum i vreme: 18. jun, 16.00 h
Sudije: M. Šolajić (R), K. Milojković (U), G. Arizanović (HL), B. Milošević (LJ), M. Nikolić (FJ), V. Popović (SJ), P. Pavlović (BJ)

 1/4 – 7 : 14
0 : 7 – pas 47 yd, Bler Blek za A. Borkovića; PAT Darko Klasan
7 : 7 – pas 4 yd, Mladen Zlatić za Milana Nikolića; PAT Uroš Jović
7 : 14 – pas 23 yd, Blek za A. Borkovića; PAT Klasan
 2/4 – 14 : 7
14 : 14 – trčanje 10 yd, Željko Kostić; PAT Jović
14 : 21 – trčanje 4 yd, A. Borković; PAT Klasan
21 : 21 – pas 10 yd, Zlatić za Nikolića; PAT Jović
 3/4 – 0 : 0
 4/4 – 7 : 14
28 : 21 – pas 1yd, Zlatić za Željka Novaka; PAT Jović
28 : 28 – pas 35yd, Blek za A. Borkovića; PAT Klasan
28 : 35 – trčanje 20 yd, A. Borković; PAT Klasan