Druga liga, 5. kolo: Pirova pobeda Čačana. Mamuti u baražu

2560

U poslednjoj utakmici ligaškog dela prvenstva ekipa Angel Warriors iz Čačka pobedila je Avala Golden Bearse sa 6 : 3, što nije bilo dovoljno za 2. mesto na tabeli koje obezbeđuje baraž za plasman u najviši rang.

Posle pet odigranih kola u Drugoj ligi Srbije 2017, timovi Čačak Angel Warriors, Bor Golden Bears i Kikinda Mammoths ostvarili su isti broj pobeda (3) i poraza (2). Zbog toga se, prema Članu 52. Takmičarskog pravilnika, njihov redosled na tabeli utvrđuje pomoću mini-tabele.

Shodno istom članu, redosled se ne može utvrditi na osnovu procenta pobeda od odigranih utakmica u mini-tabeli jer svi timovi imaju isti procenat od 50%, ali ni prema broju pobeda u međusobnim utakmicama u mini-tabeli jer sva tri tima imaju po jednu pobedu i jedan poraz.

Stoga se konačan plasman timova utvrđuje prema razlici postignutih i primljenih poena u mini-tabeli. Tako je prvoplasirani tim u mini-tabeli Kikinda Mammoths sa poen razlikom +4, drugoplasirani je tim Avala Bor Golden Bears sa poen razlikom -1 i trećeplasirani u mini-tabeli je tim Čačak Angel Warriors sa poen razlikom -3.

Na ovaj način se tim Kikinda Mammoths plasirao na 2. mesto na ukupnoj tabeli Druge lige Srbije 2017, i stekao pravo da, kao gostujući tim, odigra utakmicu baraža protiv tima Pančevo Panthers za ulazak u SPORT KLUB Prvu ligu Srbije.

Mamuti će tako drugu godinu zaredom igrati baraž meč. Podsetimo, prošle godine su u duelu protiv Indiansa ispustili priliku da se nađu u prvoligaškom društvu.

Druga liga Srbije 2017

Angel Warriorsi su do pobede došli u poslednjoj četvrtini, tačdaunom Lazara Stojanova koji je nadomestio prednost gostiju jednog fild-gola. Za ekipu Zlatnih medveda taj poen postigao je Saša Petrović u trećoj četvrtini.

Mesto: FK BIP, Čačak
Datum i vreme: 18. jun, 16.00 h
Sudije: Ž. Mančić (R), M. Čolović (U), I. Lazić (HL), A. Banković (LJ), B. Perić (BJ)

Rezultat

 1/4 – 0 : 0
 2/4 – 0 : 0
 3/4 – 0 : 3
0 : 3 – fild-goal 20 yd, Saša Petrović
 4/4 – 6 : 0
6 : 3 – trčanje 50 yd, Lazar Stojanov; TPC neuspešan