Kadeti (U17): Veprovi protiv Pantera, Vukovi dočekuju Indianse

1529

Dve utakmice Kadetske lige Srbije (U17) igraju se u subotu, 17. juna. U Kragujevcu će mladi Wild Boarsi ugostiti Pantere, a SBB Vukovi će na Adi Ciganliji igrati s Meridian Indiansima.

Treći vikend i 3. kolo prvenstva za momke uzrasta do 17 godina nastavlja se ovog vikenda, a zanimljivo je da će svoj prvi meč odigrati branioci titule, ekipa iz Inđije. Nakon što im je meč protiv jagodinskih Stršljena odložen za 24/25. jun, Indiansi će u pohod na odbranu pehara startovati u Beogradu, protiv Vukova.

Beograđani već imaju dve upisane pobede, protiv Wild Boarsa i Panthersa, a da bi sačuvali lidersko mesto na tabeli, moraju tako i da nastave. To im izvesno neće biti lako, budući da se u inđijskom timu nalaze momci koji su stekli čak i seniorsko iskustvo, te silno motivisani žele da zadrže trofej u svom gradu.

Vukovi i Indiansi će odigrati utakmicu od 17.00 časova na terenu Kraljevskog beogradskog ragbi kluba na Adi Ciganliji.

Nešto ranije, od 13.30 h, u Kragujevcu će se sastati Wild Boarsi i Panthersi. Pančevci imaju jednu utakmicu više „u nogama”, zabeležili su polovičan učinak (pobeda protiv Stršljena u Jagodini i poraz od Vukova), dok su Veprovi, posle dvonedeljne pauze i slobodnog 2. kola, pred imperativom pobede, budući da su na startu poraženi od „beogradskog čopora”.

Ove dve ekipe će odmeriti snage na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača”.

Podsetimo, ove sezone se u Kadetskoj ligi takmiči pet timova koji igraju po ligaškom sistemu, jednokružno, svako sa svakim, bilo kao domaćin, bilo kao gost. Svaka utakmica je vrlo važna budući da će pobednik prvenstva bite ekipa koja na tabeli bude zauzela prvo mesto.