Prva liga Srbije wildcard: GAT Dukes (NS) vs Legionaries (SM)

1968
Foto: KAF Legionaries

Prvi meč vajldkard runde plej-ofa odigraće u subotu 17. juna GAT Djuksi i Legionari. Pobednik tog duela plasiraće se u polufinale.

Prema novoustanovljenim propozicijama takmičenja u 2017. godini, šest od osam timova SPORT KLUB Prve lige Srbije igraće u plej-ofu prvenstva. Timovi koji su završili na pozicijama 3, 4, 5 i 6 ukrštaju se u tzv. wildcard rundi. Novosadska ekipa GAT Dukes okončala je ligaški deo prvenstva na 3. mestu, sa skorom 5–2, dok je Sirmium Legionaries završio na 6. mestu sa istim skorom, ali u korist poraza.

Defanzvini bek novosadske ekipe Goran Zec kaže da je njegov tim mogao bolje odigrati ligaški deo, ali da uprkos svemu, treba imati razloga za zadovoljstvo.

– Pobede su nam izmakle za jedan tačdaun zbog grešaka koje smo pravili u dve utakmice u kojima ih nije smelo biti. Mogli smo da budemo među prve dve ekipe, da obezbedimo domaći teren u plej-ofu, ali smo završili na 3. mestu – konstatovao je Zec.

GAT Dukes vs SBB Vukovi (finale 2015)

Ekipa iz Sremske Mitrovice, nasuprot kraćem rosteru i drugim problemima s kojima su se suočavali, izborila je plej-of. Iako je javnost možda očekivala da Legija više pruži, Nemanja Kokar, hvatač u timu, ističe da je njegova ekipa ispunila plan, a naročito je ponosan na činjenicu da nijedan meč nisu završili službenim rezultatom.

– Ligaški deo je za nas protekao sjajno! Nakon gubitka 12 startera pred sam početak sezone, kao i zaista teške finansijske situacije u kojoj funkcionišemo, naš plan je ispunjen – odigrali smo sve utakmice na terenu. Nismo dopustili da neke od njih izgubimo službenim rezultatom, iako bi u našoj situaciji retko koja ekipa izašla na teren. To odgovorno tvrdim. Skupo smo prodali kožu u većini izgubljenih utakmica, možda je u nekim moglo i bolje, ali ponavljam, naš cilj je ispunjen.

Ova dva tima igrala su u 1. kolu ovogodišnjeg takmičenja. Vojvode su bile uspešnije, pobedivši 50 : 12 ubedljivijom igrom u napadu, ali su u svom punom kapacitetu zaigrali od polovine prvenstva, kada ih je od pobede u derbi susretima protiv Wild Boarsa i SBB Vukova delio tek jedan posed lopte. Nema sumnje, Djuksi svakako neće isto izgledati na terenu kao na početku takmičenja, a Goran Zec ističe da njegovi saigrači očekuju sigurnu pobedu i plasman u polufinale.

– U plej-of ulazimo euforično. Imamo tri pobede zaredom, osvojili smo CEFL kup, u dobroj smo formi, tako da su moja očekivanja velika. Dočekujemo Mitrovčane u subotu spremni, i verujemo u pobedu i plasman u polufinale.

S druge strane, Nemanja Kokar od eliminacione faze ne očekuje apsolutno ništa, ali poručuje da će njegov tim „uzeti sve što mu se pruži”.

– Nekoliko puta smo već ponovili u izjavama da idemo da se borimo, pa šta bude. Nikad se Legija nije predala unapred pa će tako biti i sada. Sa ekipom Novog Sada smo odigrali u prvom kolu, totalno nepripremljeni smo bili i mi i oni. Oni su u ovom meču pod pritiskom jer su skupili dosta igrača sa strane, najavljujući borbu za titulu, dok mi nemamo ništa da izgubimo! Ponoviću i ono što sam izjavio pred prvi meč ova dva kluba: „Naša prednost je što Legionari ovu igru igraju srcem pre svega, ne vodimo se nekim drugim stvarima, te smatram da mi ovu utakmicu, bez obzira na konačan rezultat, ne možemo izgubiti u tom smislu.”

Stadion FK Kabel i ovaj put će biti mesto odigravanja meča, a početni udarac je zakazan za 17.00 časova.