Druga liga, 5. kolo: Čačani protiv Borana biju bitku za Prvu ligu Srbije

2752

U okviru poslednjeg kola Druge lige Srbije, Čačani dočekuju Avala Golden Bearse iz Bora u borbi za baraž za Prvu ligu Srbije.

Uzbudljiva sezona Warriorsa dostiže kulminaciju u poslednjem kolu, u kome će na svom terenu dočekati odličnu ekipu Avala Golden Bearsa koja je ujedno i glavni konkurent za plasman u baraž.

Malo ko se nadao, nakon dva poraza na startu sezone, da bi Ratnici mogli da skupe redove i u naredna dva kola na gostovanjima upišu trijumfe i dođu u situaciju da pred svojom publikom traže šansu za doigravanje za viši rang. Naravno, tu se pita i ekipa Mamuta, koja ima isti skor kao i Ratnici pred poslednje kolo.

Promena kompletnog rukovostva, turbulentne promene u timu, povrede igrača – sve je to ostalo iza Čačana, i sada se samo gleda napred, a napred se nalazi borba za viši rang, za povratak na stare staze slave kojima je godinama ovaj klub hodao.

Avala Golden Bearsi su sve samo ne ekipa za potcenjivanje i svojim odličnim igrama su s pravom izbili na 2. mesto na tabeli, koje će svim silama pokušati da odbrane na vrućem terenu u Čačku.

Da im neće biti lako, potvrđuje vođa napada Ratnika Dušan Ilić, koji je posle startnog poraza u sezoni preuzeo napad u svoje ruke i kao u najboljim juniorskim danima vodi svoj tim do dva trijumfa u poslednja dva kola.

– Malo ko se nadao nakon dva poraza na startu da ćemo doći uopšte u ovu situaciju, da se borimo za baraž. Igramo protiv sjajne ekipe koja ima samo jedan poraz, i biće izuzetno teško u nedelju – rekao je kvoterbek Ilić. On se potom osvrnuo na zdravstveni status tima, ali i na način na koji su iskoristili pauzu:

– Imamo dosta problema s povredama. Nekoliko bitnih igrača je završilo sezonu, a više njih se bori s povredama iz kola u kolo. Nadam se da ćemo se skupiti i u što boljem sastavu pokušati da se suprotstavimo ekipi iz Bora – kazao je Dušan Ilić, ne krijući da očekuje veliku podršku Čačana.

– Radimo dosta na pripremi meča, analiziramo svaki detalj i nadam se da ćemo na najbolji način okončati sezonu – pobedom! – jasan je bio Ilić.

Poslednje kolo, poslednja šansa, poslednji voz za Ratnike. Cela sezona staje u četiri deonice nedeljnog popodneva. Čačak će kao nikada do sad stati iza svojih izabranika koji su karakterom, voljom i željom pokazali da im je mesto među najboljima i da se nikada ne predaju.

Meč se igra u nedelju 18. juna od 16.00 h, na stadionu BIP.

„Neka poslednji marš bude trijumfalan!”, poručuju na kraju Angel Warriorsi.