Druga liga, 5. kolo: Bez iznenađenja u Jagodini i Novom Sadu

2104
Detalj s meča 3. kola Black Hornets – Wild Dogs

Ekipe Black Hornets i Mammoths pobedile su u utakmicama poslednjeg 5. kola Druge lige Srbije svoje rivale iz Požarevca i Novog Sada. Stršljeni su kod kuće slavili protiv Pastuva sa 46 : 7, dok su Mamuti pobedili Wild Dogse na gostovanju 22 : 0.

Black Hornets – Pastuvi 46 : 7

Kako su i počeli, tako su i okončali sezonu – suvereno i ubedljivo, pa je plasman jagodinske ekipe u prvi rang takmičenja nedvosmisleno zaslužan.

Ni u poslednjem kolu protiv ekipe nije bilo drugačije, te su Stršljeni time samo potvrdili svoj ranije izboreni status. Kako pojašnjava Miloš Stanojlović, potpredsednik Black Hornetsa, rad s mladima se isplatio, te u narednom periodu očekuju samo dalje napredovanje na svim nivoima.

– Dominantna sezona, rad s mlađm selekcijama se isplatio, retko gde u Evropi je bilo slične senzacije. Uveliko se već spremamo za Prvu ligu, imaćemo ozbiljnu podršku na svim nivoima. Ako se ovim tempom nastavi, može biti samo bolje. Za nas se već čulo, najposećeniji smo profil na sajtovima Europlayers i Podyum. Biće zanimljivo svakako – kazao je Stanojlović.

Kvoterbek Rajan Pahos i LB/RB Samjuel Ogunlana predvodili su jagodinsku ekipu do pobede, a raznovrsnost igre u napadu iskazali su i trčanjem i pas-igrom. Mladi hvatači Srećković i Pavlović našli su se na pravom mestu, pa je Pahosovih 240 prebačenih jardi uspešno materijalizovano.

U nastavku je pregled postignutih poena.

Mesto: FK Morava, Ribare, Jagodina
Datum i vreme: 11. jun, 13.00 h
Sudije: Ž. Mančić (R), D. Obradović (U), D. Petrović (HL), I. Lazić (LJ), A. Banković (FJ), B. Milošević (SJ), D. Ranković (BJ)

Rezultat

 1/4 – 6 : 7
6 : 0 – trčanje 90 yd, Pahos; PAT neuspešan
6 : 7 – pas 10 yd, Marković za Stojimirovića; PAT Stojimirović
 2/4 – 16 : 0
12 : 7 – pas 20 yd, Pahos za Srećkovića; PAT neuspešan
14 : 7 – sejfti Ivanović
22 : 7 – pas 80 yd, Pahos za Srećkovića; TPC Pavlović
 3/4 – 8 : 0
30 : 7 – trčanje 2 yd, Ogunlana; TPC Milenković
 4/4 – 16 : 0
38 : 7 – pas 90 yd, Pahos za Ogunlanu; TPC Strugar
46 : 7 – pas 50 yd, Pahos za Pavlovića; TPC Pahos

Wild Dogs – Mammoths 0 : 22

Da bi ostali u igri za 2. mesto koje obezbeđuje učešće u baraž meču za ualazak u Prvu ligu Srbije, Mamutima iz Kikinde je pobeda bila zapoved. Oni su to uspešno i bez većih poteškoća i ostvarili. Do pobede koja im daje nadu da će se boriti za mesto među prvoligašima predvodili su ih kvoterbek Branislav Fekete i hvatač Tajrel Šafer sa po dva pasa za tačdaun, ali im je početno vođstvo obezbedio raning-bek Aleksandar Jovanov.

Kretanje rezultata pogledajte u nastavku.

Mesto: Wild Dogs Kennel, Novi Sad
Datum i vreme: 11. jun, 17.30 h
Sudije: S. Kobilarov (R), K. Milojković (U), A. Mažar (HL), T. Jevtović (LJ), J. Miletić (BJ)

Rezultat

 1/4 – 0 : 0
 2/4 – 0 : 14
0 : 6 – trčanje 50 yd, Aleksandar Jovanov; TPC neuspešan
0 : 14 – pas 40 yd, Branislav Fekete za Tajrela Šafera; TPC pas, Fekete za Ivana Radaka
 3/4 – 0 : 8
0 : 22 – pas 20 yd, Fekete za Šafera; TPC pas, Fekete za Šafera
 4/4 – 0 : 0

Šta dalje?

Do kraja ligaškog dela prvenstva ostala je da se odigra još jedna utakmica, i to u Čačku između Angel Warriorsa i Avala Golden Bearsa iz Bora. Oba tima su, pored Kikinde, kandidati za 2. mesto, pa će ishod tog meča direktno odrediti priliku za borbu za ulazak u najviši rang.

Mamuti će morati da navijaju za Čačane, pod uslovom da pobede s gol-razlikom manjom od 10. Ako ona pak bude veća, Ratnici će u baraž. Međutim, pobeda Zlatnih medveda srušiće sve eventualne kalkulacije, jer bi u tom slučaju klub iz Bora bio taj koji će se takmičiti s Panterima u doigravanju.

Utakmica između Angel Warriorsa i Golden Bearsa igraće se predstojećeg vikenda. Tačno vreme i mesto biće naknadno saopšteni.