7. kolo PLS: Panthers (PA) vs Celtis (SO)

1161
Ilustracija: KAF Panthers

Panteri i Celtisi odigraće u subotu 10. juna u Pančevu poslednju utakmicu regularnog dela SPORT KLUB Prve lige Srbije.

Dva tima na začelju tabele u poslednjem meču direktno odlučuju o svojoj sudbini – opstanku u prvom rangu takmičenja. Jedna od dve ekipe dočekaće i svoju prvu pobedu ove sezone koja će obezbediti doigravanje, odn. baraž s drugoplasiranim timom Druge lige Srbije. Poraženi će se, nažalost, seliti u niži takmičarski rang.

Nije nepoznanica da Panteri skoro čitave sezone ne mogu da se oslone na nekolicinu svojih prvotimaca, a mlade nade nemaju dovoljno ni snage ni iskustva da se odupru znatno prekaljenijim timovima. Međutim, da klub iz Pančeva ume da igra važne utakmice, dokaz je i meč 5. kola protiv SBB Vukova, u kom su pružili iznenađujuće jak otpor Beograđanima, stavivši do znanja svojim navijačima i javnosti da je kriza kroz koju prolaze izvesno prolazna i da zaslužuju da opstanu u prvoligaškom društvu.

S druge strane, ekipa iz Sombora, koja se prošle godine bukvalno „prošetala” kroz Drugu ligu, ulivala je nadu da bi mogla da se snažnije i čvršće nosi sa pojedinim prvoligaškim klubovima, ali je nažalost to izostalo. Da li zbog nezgodnog rasporeda, da li zbog rostera koji se oslanja isključivo na domaće igrače, ili nešto treće – pitanja su čije odgovore mnogo bolje zna uprava tog kluba.

I Panteri i Celtisi nisu se proslavili braneći svoju end-zonu, te uz primljenih preko 200 poena drže začelje prvoligaške tabele. Ipak, nešto bolja realizacija u napadu na strani je Pančevaca. Ako se tome dodaju i domaći teren, navijači, može se zaključiti da se uloga favorita u uvom susretu daje upravo Panterima.

Utakmica se igra na na terenu SRC Mladost u Pančevu, a kik-of je u 16.00 sati.