U Kraljevu održan prvi školski turnir u fleg fudbalu

1710
Foto: Marina Mihajlović i Darko Mitrović

Preko 40 učenika petih razreda iz pet kraljevačkih škola učestvovalo je proteklog vikenda na prvom turniru američkog fudbala, u organizaciji kluba Royal Crowns i uz podršku Saveza za školski sport Grada Kraljeva.

Prvo mesto je zauzeo tim OŠ „Braće Vilotijević”, drugo ekipa OŠ „Dimitrije Tucović”, a treće mesto je zauzela ekipa OŠ „Čibukovački partizani”.

Takmičile su se još i OŠ „Jovo Kursula” i OŠ „Vuk Karadžić” koje su podelile 4. mesto.

Foto: Marina Mihajlović i Darko Mitrović

Iako su đaci petog razreda prvi put igrali fleg fudbal, pokazali su se odlično, jer su treneri i igrači Royal Crownsa za veoma kratko vreme uspeli da im prenesu osnove američkog fudbala.

Tokom leta planiraju se još dva školska turnira pa se očekuje i veći napredak igrača i timova, kao i povećanje broja školskih timova sa pet na osam.

Naime, KAF Royal Crowns, uz podršku Saveza za školski sport Grada Kraljeva, a u saradnji sa školama, osnovao je sekcije u za sada pet škola, a u planu je da se do raspusta programu priključe još tri osnovne škole.

Foto: Marina Mihajlović i Darko Mitrović

Ovo je strateški program „Kraljevskog kluba” za razvoj američkog fudbala u Kraljevu, kroz omasovljenje i osnaživanje školskog sporta. Ali, pre nego što deca počnu da se ozbiljnije posvećuju treniranju i igranju utakmica, ona treba da igraju kao deca. Da igraju, zabave se i uživaju u igri.

U tome su organizatori prvog školskog turnira i uspeli.

Foto: Marina Mihajlović i Darko Mitrović