7. kolo PLS: Vojvode protiv Zmajeva izborile 3. mesto na tabeli i finale CEFL Kupa

2455

Novosadska ekipa GAT Dukes slavila je u beogradskom naselju Jajinci pobedu protiv Blue Dragonsa 37 : 14 u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva.

Ovom pobedom novosadski tim je zauzeo 3. mesto na tabeli pa ih kroz dve sedmice, na domaćem terenu, očekuje „vajldkard” meč sa šetoplasiranim timom – Sirmium Legionarima. I ne samo to – pobedom protiv Zmajeva Vojvode su se plasirale u finale regionalnog takmičenja CEFL KUP, koje ih očekuje već narednog vikenda u Sloveniji, a protivnik je tim iz Kranja Alp Devils.

Plavi zmajevi će, kao četvrtoplasirani tim na tabeli posle ligaškog dela šampionata, ponovo odmeriti snage s Meridian Indiansima u pomenutoj „vajldkard” fazi. Podsetimo, dva tima su se sastala ranije u Inđiji, u okviru 4. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije, a uspešniji su bili Beograđani (7 : 23).

Prvu četvrtinu susreta obeležila je poletna i za gledaoce atraktivna igra obe ekipe. Dvojica kvoterbekova, Kristofer Džefri i Mladen Zlatić, nadmetala su se ko će dužim i lepšim pasovima pre da dovede svoje timove do poena, pa su tako u prva tri drajva na utakmici postignuta i tri pogotka, jedan više na strani Novosađana.

Tek krajem prve deonice probudila se i odbrana Djuksa, zaustavivši Zmajeve u svom drugom drajvu na utakmici, dok je napad nastavio istim intenzitetom. Tako je već na startu druge četvrtine viđen još jedan tačdaun gostiju.

Imale su Vojvode izglednu priliku da na odmor odu i s većim vođstvom, ali je odbrana Zmajeva bila, možda i prvi put na utakmici, na visini zadatka i zaustavila napad novosadske ekipe tik ispred svoje end-zone.

Odbrana gostujućeg tima je u drugo poluvreme ušla prilično „jako”, pa je viđen i prvi pant na utakmici, i to na strani Zmajeva. Dobru startnu poziciju nakon tog panta, kada su novosađani krenuli u svoj prvi napad u drugom poluvremenu sa skoro sredine terena, iskoristili su za nove poene. Taj brzi tačdaun je, ispostavilo se kasnije, poremetio igru i dodatno unervozio ekipu Zmajeva. Izgubili su dotadašnju tečnost u napadu pa je u prilično teškoj situaciji blizu svoje end-zone Zlatić morao da rizikuje dugačkim pasom koji je završen intersepcijom. Taj presečen pas Novosađani su vratili pred samu end–zonu Blue Dragonsa, ali više od fild-gola nisu mogli.

U nastavku igre u ofanzivi domaćina bila je primetna sve veća nervoza; usledila je još jedna intersepcija Djuksa koja na sreću Zmajeva ovog puta nije bila materijalizovana. Kako je vreme isticalo, beogradska ekipa je pokušala da dugim pasovima dođe do brzih poena, ali im to nije polazilo za rukom. Djuksi su trčanjem taktički „trošili vreme”, dugo su držali lopti u svom drajvu te na taj način zadržali stečenu prednost do kraja meča.

U poslednjim trenucima utakmice, tim iz Novog Sada je došao do novog tačdauna. Tada se dogodila i jedna zanimljiva situacija koja je „trgla” ne baš uzbudljivu završnicu u Jajincima. Naime, iznuđenu konverziju za 2 poena nakon tačdauna Zmajevi su zaustavili presečenim pasom. Međutim, iako je njihov igrač istrčao gotovo čitav teren, sapleo se pred end-zonom pritivnika i tako propustio šansu da smanji razliku za dva poena. Ubrzo potom sudije su odsvirale kraj, pa je na semaforu ostao rezultat 37 : 14 za ekipu GAT Dukes.

Mesto: FK Heroj, Jajinci (Beograd)
Datum i vreme: 3. jun, 16.30 h
Sudije: Ž. Mančić (R), A. Banković (U), D. Milovanović (HL), I. Lazić (LJ), M. Čolović (FJ), A. Mažar (SJ), G. Arizanović (BJ)

Rezultat

 1/4 – 7 : 14
0 : 7 – pas 49 yd, Džefri za Todorova; PAT uspešan
7 : 7 – pas 16 yd, Zlatić za Jovića; PAT Jović
7 : 14 – trčanje Džermajkl Selders; PAT uspešan
 2/4 – 7 : 7
7 : 21 – trčanje 1 yd, Selders; PAT uspešan
14 : 21 – pas 26 yd, Zlatić za Nikolića; PAT Jović
 3/4 – 0 : 10
14 : 28 – pas 16 yd, Džefri za Zeca; PAT uspešan
14 : 31 – fild-gol 17 yd, Goran Zec
 4/4 – 0 : 0
14 : 37 – pas 25 yd, Džefri za Zeca; TPC neuspešan, intersepcija