7. kolo PLS: Blue Dragons vs GAT Dukes

1926
Foto: Milos Rafailović Raf

Poslednje, 7. kolo u ligaškom delu SPORT KLUB Prve lige Srbije, obeležiće duel između Blue Dragonsa i GAT Dukesa, koji će odrediti startne pozicije na tabeli uoči početka plej-ofa.

Zmajevi su definitivno obeležili dosadašnji deo prvenstva, pre svega sjajnom igrom u odbrani te impresivnim učinkom domaćeg kvoterbeka Mladena Zlatića koji je u prethodnih šest mečeva prebacio preko 1.000 jardi i postigao 13 tačdauna. Istina, utakmica protiv Wild Boarsa u 5. kolu registrovana je službenim rezultatom u korist Kragujevčana (prim. aut. Sl. bilten br. 1711), no podatak da su ih na terenu pobedili, dovoljno govori o snazi i dometima ovog beogradskog kluba koji vodi iskusni Amerikanac Džejms Fajed.

Stoga ih, bez obzira na poslednji poraz od SBB Vukova, to stavlja u ulogu favorita protiv novosadske ekipe GAT Dukes koja, predvođena sjajnim importima, Džermajklom Seldersom, Kristoferom Džefrijem i Kornelijusom Botom, pruža sve bolje partije kako prvenstvo odmiče.

Oni su ujedno i najopasnije oružje Vojvoda, a napad, s postignutih 197 poena, ima najbolji učinak među prvoligašima. To će biti veliki izazov, i možda najveći test za odbranu Zmejava, koja je dozvolila samo 54 poena u svojoj end-zoni. Uz to, ovogodišnji duel ovih timova boduje se i za regionalno takmičenje CEFL Kup, a pobednik će igrati u finalu narednog vikenda u Sloveniji.

Željko Kostić, raning-bek Blue Draonsa, ističe da svako kolo donosi sve teže i važnije ispite u sezoni, te najavljuje tradicionalno težak meč s Novosađanima, a ulog je dvostruki.

– Pored toga što će odrediti poziciju na tabeli pred početak domaćeg plej-ofa, nama je možda i značajniji na međunarodnoj sceni. Ako pobedimo, obezbedićemo učešće u finalu CEFL Kupa, gde ćemo snage odmeriti sa ekipom Alp Devils iz Kranja, pobednicima zapadne grupe. To je veliki motiv za obe ekipe. Mi smo prethodni meč izgubili od beogradskog rivala, ali nas to ne brine previše. Bio nam je loš dan, pružili smo lošu partiju, falilo nam je nekoliko izuzetno bitnih startera, i popustili smo pod pritiskom. Jedno je sigurno – to se neće ponoviti! – naglasio je Kostić.

Utakmica između Blue Dragonsa i GAT Dukesa zakazana je za subotu, 3. jun. Igraće se na stadionu FK Heroj u Jajincima, a kik-of je u 16.30 h