6. kolo PLS: Vojvode prejake za ekipu iz Pančeva

1855

Četvrtu i laku prvoligašku pobedu zabeležile su novosadske Vojvode. U 6. kolu SPORT KLUB Prve lige Srbije na domaćem terenu slavili su nakon trijumfa nad Panterima 54 : 8.

Sve do početka druge četvrtine činilo se da će i ova utakmica s Panterima, kao u prošlom kolu protiv Vukova, biti neizvesna. S prednošću od 8 : 6 i s postignutim tačdaunom Bratislava Bošnjaka na pas Kamerona Mejfilda, što je ujedno bio i jedini pogodak Pančevaca u meču, ušlo se u drugu četvrtinu u kojoj su domaćini napravili ključnu rezultatsku razliku posle koje je pobednik susreta već bio poznat.

GAT Djukse su do pobede predvodili kvoterbek Kristofer Džefri i trkač Džermajkl Selders. Džefri je bio zaslužan za tri tačdauna (dva puta je asistirao Seldersu i Milanu Matiću, a jednom je utrčao u protivničku end-zonu), dok je Selders iz tri puta istrčao 68 jardi za takođe tri pogotka. Po jednom su u end-zoni Pantera završili i Kornelijus Bota te Bojan Davidović nakon pokupljenog fambla.

Pančevo će u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva na domaćem terenu odlučivati o svojoj sudbini protiv ekipe iz Sombora. Obe su bez pobeda, s nešto boljom gol-razlikom na strani Pantera. Pobeda jednoj od te dve ekipe unosi nadu da u baražu s drugoplasiranom ekipom Druge lige Srbije izbori opstanak u „eliti”, dok će poraženi tim dogodine igrati u nižem rangu.

Novosađane, pak, očekuje duel u Beogradu protiv Blue Dragonsa. Iako su obe ekipe izvesno u plej-ofu, taj meč računa se za CEFL Kup jer će se pobednik plasirati u finale tog regionalnog takmičenja.

Mesto: Novi Sad, FK Kabel
Datum i vreme: 28. maj, 16.00 h
Sudije: V. Popović (R), K. Milojković (U), B. Mojsijević (HL), B. Milošević (LJ), A. Dašić (FJ), D. Obradović (SJ), B. Ćirić (BJ)

Rezultat

Team1234FT
GAT Novi Sad Dukes622121454
Pančevo Panthers80008

 1/4 – 6 : 8
6 : 0 – trčanje 1 yd, Džermajkl Selders; PAT neuspešan
6 : 8 – pas XX yd, Kameron Mejfild za Bratislava Bošnjaka; TPC uspešan
 2/4 – 22 : 0
14 : 8 – trčanje 6 yd, Kornelijus Bota; TPC pas za Tihomira Todorova
21 : 8 – pas 30 yd, Kristofer Džefri za Seldersa; PAT uspešan
28 : 8 – pas XX yd, Džefri za Milana Matića; PAT uspešan
 3/4 – 12 : 0
34 : 8 – pokupljen fambl, Bojan Davidović; TPC neuspešan
40 : 8 – trčanje 12 yd, Džefri; TPC neuspešan
 4/4 – 14 : 0
46 : 8 – trčanje 7 yd, Selders; TPC neuspešan
54 : 8 – trčanje 60 yd, Selders; TPC pas za Tihomira Todorova