6. kolo PLS: SBB Vukovi (BG) vs Blue Dragons (BG)

2521
Foto: Dragan Zabunović

Meč 6. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije koji bez svake sumnje privlači najviše pažnje biće onaj između gradskih rivala – SBB Vukova i Blue Dragonsa. Utakmica se igra 27. maja od 16.00 časova na stadionu FK BASK.

U pretposlednjem kolu Vukovi dočekuju jednu od trenutno dve prvoplasirane ekipe, tim koji se može smatrati najprijatnijim iznenađenjem sezone i koji je na terenu do sada neporažen. Istorija je u ovom beogradskom derbiju na strani „bordo-žutih”, ali ove godine oba sastava ulaze u duel s vidno drugačijih startnih pozicija, ali i s velikim motivima.

Zmajevi jesu u 5. kolu pobedili aktuelne šampione iz Kragujevca 14 : 7, međutim, zvanični ishod tog susreta čeka odluku disciplinskih organa. To ipak ne umanjuje veliku igru „plavo-belih” i suverrnost u odbrani, gde beleže najmanje primljenih poena.

Na drugoj strani, Vukovi imaju samo jedan poraz, i to protiv pomenutih Wild Boarsa, a osim u prvenstvu Srbije, dobro im ide i u regionalnoj Centralnoevropskoj ligi (CEFL) u kojoj su prošlog vikenda, nakon velike borbe i rezultatske klackalice, pobedili turskog prvaka Koč Rems iz Istanbula sa 35 : 28.

Danijel Maksimović, lajnbeker Vukova, istakao je da se njegov tim, posle te vrlo zanimljive utakmice, sada ponovo okreće domaćem prvenstvu. Ovu sedmicu iskoristili su da na treninzima isprave greške iz prethodnog perioda, podignu nivo igre i spremno uđu u završnicu nacionalnog prvenstva.

– Imamo šansu da pobedom u gradskom derbiju obezbedimo prednost domaćeg terena u plej-ofu, pa su sve misli usmerene ka tome – rekao je za naš sajt Maksimović.

Nikola Davidović, ofanzivni linijaš Blue Dragonsa, uoči predstojećeg susreta ocenjuje da njegovu ekipu u subotu očekuje za sada najveći ispit – tzv. Belgrade Bowl.

– Zmajevima su ove sezone za sam kraj regularnog dela takmičenja ostavljena tri najteža ispita. Pred nama je beogradski derbi, ili kako smo od sada zvanično i krstili Belgrade Bowl. Za razliku od Vukova, koji su prethodnog vikenda imali težak meč u okviru CEFL lige, mi smo imali slobodan vikend i vremena da se usredsredimo na ovaj meč – kaže Davidović koji je izrazio nadu će naredni duel biti jednako neizvestan kao prethodni, kada su se sastajala dva gradska rivala.

– Ako je suditi po poslednjem susretu Vukova i Zmajeva prošle godine, sigurno će i ovaj biti veoma zanimljiv i nadamo se sa lepšem vremenu. Još uvek pokušavamo da uklopimo sve delove slagalice i svesni smo da možemo i bolje i jače. Svi u timu veruju da imamo najjači sastav u poslednjih nekoliko godina. Svakako se pamti onaj meč iz 2007, kada smo u istom duelu igrali čak četiri produžetka, ali je gradski rival izašao kao pobednik. Nadamo se da će i ovaj vikend nositi sličnu neizvesnost i da će ljubitelji američkog fudbala imati priliku da gledaju odličan fudbal u Beogradu – dodao je Davidović.

Njegov „pozicioni kolega”, ali u taboru suparničkog tima, Dejan Šarenac, takođe očekuje odličan meč s dosta poena na obe strane, ali ističe:

– Pobedom možemo obezbediti prvo mesto u odlučujućim utakmicama i „pokloniti” našim navijačima domaći teren.  Vukovi su spremni da ostave srce na terenu – poručio je ofanzivni linijaš Vukova Šarenac.

„Beogradski čopor” se, kao domaćin u meču, ponovo potrudio i da svim posetiocima pruži dobar ugođaj na tribinama. Publiku će zabavljati DJ Darko i MC Frka, a nastupiće i „Vučice Cheerleading” tim.

Subota, 27. maj, kik-of 16.15 h i stadion FK BASK – odlična su preporuka za sve ljubitelje američkog fudbala. Takođe, obezbeđen je i TV prenos na kanalu SPORT KLUB 4.