Ovog vikenda startuje Kadetska liga Srbije (U17)

2126
Kadetska liga

Kadetska liga Srbije za dečake u uzrasnoj kategoriji do 17 godina počinje predstojećeg vikenda. U konkurenciji je pet timova, a šampionski pehar brani ekipa Meridian Indians.

Za razliku od prošle godine, ove sezone će se u Kadetskoj ligi takmičiti jedan klub manje. Pet timova igraće po ligaškom sistemu, jednokružno, svako sa svakim, bilo kao domaćin, bilo kao gost, a pobednik prvenstva biće ekipa koja na tabeli bude zauzela prvo mesto.

Prema plasmanu iz 2016. godine, učesnici su raspoređeni sledećim redosledom:

  • Inđija Meridian Indians
  • Jagodina Black Hornets
  • Beograd SBB Vukovi
  • Kragujevac Wild Boars
  • Pančevo Panthers

Pravila takmičenja

Kao i prethodne godine, utakmice Kadetske lige Srbije (U17) igraju se (u načelu) prema pravilima američkog fudbala IFAF-a. Ekipe broje devet igrača na terenu, četvrtina traje 10 minuta, počeni udarac se ne izvodi, već ekipe kreću sa svojih 20 jardi.

U napadu se igra četiri pokušaja za 10 jardi. Posle trećeg pokušaja napad ekipe bira da li će igrati četvrti ili prepustiti protivničkoj ekipi da krene sa svojih 20 jardi. Ukoliko se odluče za četvrti pokušaj i ne pređu 10 jardi, protivnička ekipa kreće s mesta na kom je završen četvrti pokušaj.

Raspored takmičenja

Kadetska liga (U17) bi trebalo da traje od 27/28. maja, kada se po rasporedu igra 1. kolo, pa sve do 8/9. jula, kada bi trebalo da se odigra poslednje 5. kolo.

Predstojećeg vikenda prve mečeve u ovoj kategoriji igraju:

Jagodina Black Hornets – Pančevo Panthers
Beograd SBB Vukovi – Kragujevac Wild Boars

Indiansi su slobodni.

Kompletan raspored takmičenja, kao i detaljne propozicije, mogu se pogledati na sledećim stranama: