Vitezovi, Krune i Ajkule u polufinalu Treće lige Srbije

2516

Ekipe Klek Knights, Kraljevo Royal Crowns i Šabac Sharks plasirale su se u polufinale Treće lige Srbije i boriće se za mesto u višem rangu takmičenja.

Preostali meč Bečej GTC Vianor Vidre – Niš Imperatori ranije je otkazan, a ishod ovog susreta naknadno će biti saopšten.

Vitezovi su uspeli da ostvare pobedu protiv vrlo nezgodnih i žilavih gostiju iz Obrenovca. Hawksi su pružili dobru partiju i prilično namučili domaće koji su ipak uspeli da u drugom poluvremenu slome otpor gostiju iz Obrenovca.

Možda i najzanimljiviji četvrtfinalni duel odigran je u Kraljevu, gde su domaći Royal Crownsi tek posle produžetaka pobedili rivale iz Zemuna sa 16 : 10.

Takođe, neizvesnu utakmicu s nekoliko preokreta odigrali su i Bedemi i Sharksi u Smederevu, ali je do polufinala ipak stigla šabačka ekipa.

U nastavku su detaljniji izveštaji četvrfinalnih mečeva Treće lige Srbije.

1Knights – Hawks

U prvoj četvrtini koja je završena bez poena Vitezovi su imali inicijativu, ali nisu uspeli da materijalizuju to, iako su imali četiri pokušaja za gol. Ipak, u drugoj četvrtini uspeli su da postignu prvi tačdaun, tako što je u gostujuću end-zonu utrčao Ivan Pleva. No, gosti se nisu dali, igrali su svoju igru, i uspeli su nakon dugog drajva jednim kratkim pasom kvoterbeka Jovan Čanića na Stefana Ljumovića da izjednače rezultat i da na poluvreme odu s nerešenim rezultatom. Gosti su čak imali priliku da na poluvreme odu i s prednošću, no kiker Steva Šugić nije uspeo da pogodi fild-gol sa 38 jardi 10 sekundi pre kraja druge četvrtine.

Ovaj rezultat uticao je na igrače Kleka da u drugom poluvremenu izađu mnogo odlučniji i angažovaniji da ostvare pobedu koja će ih približiti plasmanu u Drugu ligu. Videla se odmah na startu drugog poluvremena mnogo veća želja kod igrača Vitezova. „Mleli” su odbranu gostiju koja je popuštala, a završni udarac u prvom drajvu treće četvrtine zadao je Luka Škorić koji je ušao na mesto kvotera, da bi izveo „snik” akciju kojom su Vitezovi vratili vođstvo u svoj posed.

To kao da je bacilo stege s ruku i nogu igrača Kleka, koji su u poslednjoj četvrtini igrali jako lepo i precizno pa su uspeli da još dvaput poentiraju. Obe akcije su bile jako slične – dugim pasovima, najpre je kvoterbek Vitezova Lazar Sporin spojio s loptom Uroša Stojanovića a potom i Aleksandra Damjanova.

Time je stavljena tačka na ovu utakmicu. Vitezovi nastavljaju svoje putovanje plej-ofom, dok su Obrenovčani završili svoje „putovanje” koje će morati da nastave sledeće sezone i pokušaju da naprave korak više.

Odlični mladi resiver Vitezova Uroš Stojanović, koji se istakao hvatanjem od 50 jardi za tačdaun, o meču je rekao sledeće:

– U utakmicu smo ušli malo opuštenije, što je rezultovalo našoj lošijoj igri u prvom poluvremenu. Ipak, uz puno grešaka uspeli smo da postignemo poene u prvom poluvremenu. U drugom smo otklonili greške i odigrali na daleko višem nivou. Kontrolisali smo i igru i rezultat i uspeli da pobedimo – izjavio je Stojanović, čestitavši protivniku na ferplej igri i borbenosti.

– Ponosan sam na naš tim, kako je uspeo da izađe iz teške situacije i pokaže svoje pravo lice u drugom poluvremenu. Ova pobeda nam mnogo znači, kako rezultatski, tako i psihološki, i daleko motivisaniji isčekujemo narednog protivnika.

Mesto: Zrenjanin, Vojni stadion
Datum i vreme: 20. maj, 16.30 h
Sudije: D. Mihajlov (R), A. Ereš (U), B. Mojsijević (HL), D. Jakšić (LJ), B. Medić (BJ)

 REZULTAT: 28 : 8 
 1/4 – 0 : 0
 2/4 – 8 : 8
8 : 0 – trčanje 1 yd, Ivan Pleva; TPC Dragomir Milanović, trčanje
8 : 8 – pas 1 yd, Jovan Čanić za Stefana Ljumovića; TPC Ljumović, trčanje
 3/4 – 6 : 0
14 : 8 – snik 1 yd, Luka Škorić; TPC neuspešan
 4/4 – 14 : 0
20 : 8 – pas 50 yd, Lazar Sporin za Uroša Stojanovića; TPC neuspešan
28 : 8 – pas 22 yd, Sporin za Aleksandra Damjanova; TPC Sporin, trčanje

2Royal Crowns – Pirates

Na utakmici u Kraljevu, koja je počela s 15 minuta zakašnjenja zbog kašnjenja ekipe iz Zemuna, i pred oko 200 gledalaca, nije postignuto mnogo poena, ali je viđeno dosta preokreta. Poput košarke ili rukometa, kada se igra gol za gol ili koš za koš, tako su i Kraljevske krune i Pirati igrali tačdaun za tačdaun.

Gosti iz Zemuna poveli su pasom Nikice Đekića koji je s protivničkom end-zonom spojio Dejana Jankovića. Uzvratili su u drugoj četvrtini domaćini, trčanjem Nikole Vučkovića, a nakon uspešne konverzije za 2 poena, Krune su s minimalnom prednošću otišle na odmor.

Kraljevčani su u trećoj deonici došli u prednost od tri poena, jer je kvoterbek Pirata načinio prekršaj intentional grounding, zbog čega su sudije dosudile sejfti. Tu razliku sustigao je ponovo spretni Žikić, uspešnim fild-golom u završnici meča, pa je rezultat na kraju bio nerešen.

Ušlo se potom u produžetke, a prevagu u meču doneo je kvoterbek Kraljevčana Lazić koji je spojio s loptom Bojana Rajičića za konačnih 16 : 10.

Mesto: Kraljevo, Atletski stadion
Datum i vreme: 21. maj, 16.00 h
Sudije: D. Petrović (R), J. Miletić (U), G. Arizanović (HL), M. Nikolić (LJ), M. Šabić (BJ)

 REZULTAT: 16 : 10
 1/4 – 0 : 7
0 : 7 – pas 26 yd, Nikica Đekić za Dejana Jankovića; PAT Dragutin Žikić
 2/4 – 8 : 0
8 : 7 – trčanje 25 yd, Nikola Vučković; TPC Lazar Lazić, trčanje
 3/4 – 2 : 0
10 : 7 – sejfti (intentional grounding u end-zoni)
 4/4 – 0 : 3
10 : 10 – fild-gol 30 yd, Žikić
 produžeci: 6 : 0
16 : 10 – pas 20 yd, Lazić za Bojana Rajičića

3Bedemi – Sharks

Fantastičan meč viđen je u gradu na desnoj obali Dunava. Smederevski Bedemi su popustili pod naletima šabačkih Ajkula koje su nakon neizvesne završnice, u nedeljnom meču, slavile rezultatom 28 : 22.

Na prve poene se nije dugo čekalo. Već u prvoj četvrtini, nakon presečenog napada domaćina, trčanjem od 35 jardi, Bogdan Tomić donosi radost u redove Šapčana, da bi pretvaranje za 2 poena uspešno realizovao Đorđe Mačkić, za rezultat 0 : 8. Svi segmenti igre su delovali superiorno u šabačkom timu u ovoj četvrtini, ali poenterski, završnica je morala biti bolja.

U drugoj četvrtini, domaćini su zaigrali bolje i u napadu i odbrani, zbunili Ajkule i prvo kratkim trčanjem od nekih 10-ak jardi preko Vranića, a potom pretvaranjem za 2 poena preko Patrića, prvo izjednačili rezultat, da bi potom jedna greška napada skupo koštala Šapčane, jer je Radičević prvo presekao loptu i uneo je u end-zonu Ajkula, a Patrić je ponovo bio uspešan kod pretvaranja za 2 poena, te su Bedemi preokrenuli rezultat. Na poluvreme se otišlo rezultatom 16 : 8 u korist Smederevaca.

Neizvesnost u meč uneo je Marko Simić sredinom treće deonice, kada je uhvatio pas od 10 jardi u protivničkoj end-zoni, ali ponovo je zakazao specijalni tim, te je rezultat samo smanjen na 16 : 14. Nakon izvođenja kik-ofa, Šapčani prave niz grešaka, koje ih ko zna koji put ove sezone skupo koštaju, te su se Bedemi preko Radičevića i njegovog fantastičnog vraćanja od skoro 90 jardi, ponovo odlepili na 22 : 14, jer su i domaćini bili neuspešni prilikom realizacije za 2 poena.

Igrom u trećoj četvrtini, Ajkule nisu posebno oduševile, ali u poslednjoj deonici utakmice, odbrane su odrađivale lavovski posao sa obe strane skoro do samog kraja utakmice. Nekoliko minuta pre kraja, prvo je Marko Simić uhvatio pas od 20 jardi u protivničkoj endzoni, da bi pretvaranje za 2 poena uspešno realizovao Matić Miloš. Nakon odlično izvedenog kik-ofa Bojana Petrovića, smederevski tim je započeo poslednji napad na ovoj utakmici sa nekih 20-ak jardi od svoje end-zone. Ispostaviće se da je Bogdan Tomić bio najkobniji za napadače Bedema jer je minut i po pre kraja utakmice presekao pas i trčanjem od 35 jardi u end-zonu domaćina doneo veliku radost Ajkulama koje su do kraja odradile tzv. kneel down i time sebi trasirale put u polufinale.

– Odličan meč! Čestitam gostujućem timu na psihički i fizički boljoj pripremljenosti i sasvim zasluženoj pobedi i plasmanu u polufinale lige – reči su igrača i glavnog trenera Bedema Predraga Rajčića Rajana, velikog prijatelja Ajkula.

– „Bedem” je pao. Idemo ponovo na Vitezove 4. juna u Zrenjanin. Karte mešamo, sve je još u igri – izjavio je po dolasku u Šabac Marko Vujović, jedan od ofanzivnih linijaša koji su bukvalno „izneli” šabački tim do pobede.

Naredni meč Ajkule ponovo igraju u Zrenjaninu, na vojnom stadionu „Mala Amerika”, protiv Vitezova iz Kleka, a početak utakmice je zakazan za 16.30 časova.

Mesto: Smederevo, FK Smederevo (pomoćni teren)
Datum i vreme: 21. maj, 16.00 h
Sudije: V. Popović (R), S. Sladojević (U), D. Milovanović (HL), M. Perić (LJ), D. Ranković (BJ)

 REZULTAT: 22 : 28
 1/4 – 0 : 8
0 : 8 – presečena lopta, trčanje 35 yd, Bogdan Tomić; TPC Đorđe Mačkić
 2/4 – 16 : 0
8 : 8 – trčanje 10 yd, Vranić; TPC Patrić, trčanje
16 : 8 – intersepcija, Radičević; TPC Patrić, trčanje
 3/4 – 6 : 6
16 : 14 – pas 10 jardi, hvatanje Marko Simić; TPC neuspešan
22 : 14 – vraćanje kik-ofa 90 yd, Radičević; TPC neuspešan
 4/4 – 0 : 14
22 : 22 – pas 20 yd, hvatanje Marko Simić; TPC Matić Miloš, trčanje
22 : 28 – vraćanje intersepcije 30 yd, Bogdan Tomić; TPC neuspešan