Treća liga Srbije: Ovog vikenda četvrtfinalni dueli

2264

Posle odigranog ligaškog dela prvenstva, u Trećoj ligi Srbije na redu je eliminaciona faza takmičenja, a četvrtfinalni dueli predstojećeg vikenda igraju se u Zrenjaninu, Kraljevu i Smederevu.

Treća liga Srbije ove sezone broji, kao što je poznato, osam ekipa koje su regionalno bile podeljene u dve grupe: Sever i Jug. U svakoj od njih timovi su igrali jednokružno, a nakon tri kola, poznat je i rang na tabeli na osnovu kojeg se, prema propozicijama, određuju parovi četvrtfinala:

Grupa SEVER

  1. Klek Knights 3–0
  2. Bečej GTC Vianor Vidre 2–1
  3. Šabac Sharks 1–2
  4. Zemun Pirates 0–3

Grupa JUG

  1. Kraljevo Royal Crowns 3–0
  2. Smederevo Bedemi 2–1
  3. Niš Imperatori 1–2
  4. Obrenovac Hawks 0–3

Parovi četvrtfinala

Shodno Propozicijama Treće lige Srbije 2017. godine, a na osnovu plasmana u grupama, četvrtfinalni parovi određuju se po sistemu:

Sever 1 – Jug 4
Jug 1 – Sever 4
Sever 2 – Jug 3
Jug 2 – Sever 3

Klek Knights – Obrenovac Hawks
20. maj, 16.30 h
Vojni stadion, Zrenjanin

Željko Đajić, glavni trener Vitezova, čestitao je svojim igračima na svemu učinjenom do sad, naglasivši da je izuzetno ponosan na činjenicu kako su igrali i šta su njegovi igrači postigli do sad, dodajući da u prilično dobroj situaciji dočekuju ekipu Obrenovca.

– Odbrana je bila dominantna, nije dozvolila nijedan primljeni poen, a napad polako dolazi do svoje igre. Odmorili smo se proteklog vikenda i verujem da držimo sve u svojim rukama u ovoj utakmici. Ekipu Hawksa znamo od prošle sezone, kada smo igrali u regularnom delu, i mislim da nikakvog iznenađenja neće biti. Oni nisu promenili ekipu puno, odgledali smo njihove dve utakmice iz ove sezone i potpuno spremni ih dočekujemo. Uveren sam u našu pobedu, a očekujem i lepu igru svog tima: da napad radi bez greške, da postignu što više poena, a za odbranu da bude dominantna kao i do sad. Takođe, nadam se da će utakmica proteći u fer i korektnoj borbi i bez povreda pre svega – izjavio je Željko Đajić.

Robert Renji, fri-sejfti klečanske ekipe, koji je pristupio Vitezovima posle sezone odigrane u škotskim Tigrovima iz Edinburga, svojom „doktorskom igrom” na poziciji sejftija ulio je i doneo veliku sigurnost odbrani Klečana. On je za naš sajt izrazio uverenje da će predstojeći meč biti bez sumnje sjajna fudbalska predstava.

– To se naročito odnosi na našu odbranu koja nije primila nijedan poen do sada! S druge strane, proradio je i naš napad u prethodnoj utakmici, što nam daje dodatnu motivaciju za meč sa Obrenovcem. Ekipa je složnija nego ikad, prvi cilj je ostvaren i sa dosta energije očekujemo utakmicu. Naravno, ne očekujem ni u kom slucaju da će se ekipa Hawksa predati, naprotiv. Pokazali su viteštvo, ali isto tako očekujem da ćemo opravdati sva očekivanja i privesti utakmicu kraju u našu korist. Očekujem fer i korektnu utakmicu sa puno lepih sportskih poteza – rekao je Robert Renji.

Kraljevo Royal Crowns – Zemun Pirates
21. maj, 16.00 h
Atletski stadion, Kraljevo

Smederevo Bedemi – Šabac Sharks
21. maj, 16.00 h
FK Smederevo (pomoćni teren), Smederevo

Bečej GTC Vianor Vidre – Niš Imperatori
* otkazano