6. kolo PLS: Wild Boars (KG) vs Legionaries (SM)

1495

Divlji veprovi iz Kragujevca odigraće u nedelju 21. maja protiv ekipe Sirmium Legionaries utakmicu 6. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije. Reč je o prvom meču pomenutog kola koji se, pomalo neuobičajeno za srpske prilike, igra sedam dana ranije u odnosu na redovan kalendar takmičenja.

Oba tima sastaju se posle teških susreta proteklog vikenda, u mečevima u kojima su nosili teret blagog favorita. Legionari su u derbiju Srema poraženi od Indiansa, a Wild Boarsi, nakon velikog okršaja protiv Blue Dragonsa u kojem je rezultat na kraju bio 14 :7 za Beograđane, čekaju zvaničnu registraciju utakmice, rasplet i odluke disciplinskih organa, tj. biće registrovana po isteku roka za žalbu na Odluku Disciplinskog sudije i okončanju disciplinskog postupka u ovom slučaju.

Istina, Kragujevčani su bili oslabljeni neigranjem sjajnog kvoterbeka Ijana Maginisa koji je napustio klub zbog privatnih obaveza u SAD. Taj nedostatak su aktuelni šampioni brzo nadomestili, pa će već u duelu s Mitrovčanima, dres Veprova obući novi kvoterbek – Dalton Oliver.

Kako navode u klubu iz srca Šumadije, Dalton Oliver dolazi takođe iz SAD, ima 23 godine, a fudbalsko znanje sticao je u dresu Pantersa s koledža Kentucky Wesleyan, za koje je oborio nekoliko rekorda, poput broja bačenih jardi (3.510), tačdaunova (35), kompletiranih pasova (238) u sezoni…

Najuspešniji bio je u sezoni 2014, kada je i ostvario pomenute rekorde i u ukupnom plasmanu NCAA druge divizije bio četvrti po broju bačenih pasova za tačduan i osvojenim jardima pasom. Prosečno je pasom osvajao 319,1 jard po utakmici, a rekord koledža na jednom meču ostvario je protiv Lindenwood Bellevillea – 526 jardi.

U završnoj sezoni, 2015. godine, dobio je nagradu koledža WESPY’s Wesleyan Way, izabran je za najboljeg ofanzivca u sezoni, a bio je i kapiten. Bacio je 3.108 jardi, za 31 tačdaun i kompletirao 238 od 373 pokušaja (63,8 odsto).

Svojevremeno je svrstavan u najboljih pet kvoterbekova američke druge divizije.

O svom dolasku u redove Wild Boarsa, Oliver je za sajt kragujevačkog kluba izjavio:

– Prelomna tačka mog dolaska u Veprove bila je šansa da osvojim dva šampionata. Ne znam mnogo o ovom sportu u Srbiji i klubu, ali kada sam se raspitivao, došao sam do zaključka da je ovde sve ili ništa, šampionska titula ili propast. Imam visoka očekivanja od ove sezone, uključujući i osvajanje nacionalnog šampionata, kao i međunarodnog CEFL-a – kazao je novi predvonik napada.

Nema sumnje da se domaćin ovog susreta nameće kao favorit, ali imajući u vidu okolnosti posle kojih igra i ekipa na obali Save, te da „inat” često biva saveznik u odmeravanju snaga, može se očekivati interesantan meč.

Utakmica se igra u nedelju 21. maja od 16.00 časova na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača”.

* pojedine informacije u tekstu korišćene sa sajta WildBoars.rs