5. kolo PLS: Šampioni poklekli. Plavi zmajevi ostaju neporaženi

4681

Blue Dragonsi ostaju jedina neporažena ekipa! U utakmici 5. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije, u duelu neporaženih timova, nadigrali su Wild Boarse, aktuelne šampione iz Kragujevca, te im tako prekinuli niz pobeda započet prošle godine.

Čvrsta i stamena igra odbrane Zmajeva, koja je „dozvolila” samo 28 poena u dosadašnjem delu sezone, bila je ponovo pravi bedem i za ekipu iz Kragujevca koja je jedine poene na utakmici postigla u poslednjoj četvrtini, zahvaljujući trčanju raning-beka Lorana Čimange. Dragonsima je za novi trijumf bilo dovoljno da dva puta poentiraju, a pored najefikasnijeg kvoterbeka lige Mladena Zlatića, koji je i u ovom susretu bacio pas za tačdaun, u strelce se upisao i defanzivni bek Marvin Dezir.

Zlatić je, neposredno nakon meča, ocenio da je njegova ekipa imala jako težak meč, drugi u samo šest dana, ali je ponovo istakao svoje saigrače u odbrambenoj liniji.

– Nismo imali puno vremena za odmor, ali smo smogli snage da nastavimo istim tempom kao do sada. Posebno bih pohvalio našu odbranu koja je pokazala zube najjačem protivniku do sada i vrhunski odigrala ovaj meč – naglasio je Mladen Zlatić.

Nenad Ivanović, lajnbeker Zmajeva, takođe je pohvalio defanzivu svog tima, ali napad koji je polako osvajao teren i „ubijao” vreme protivniku.

– Dezir, Stanić, Bogićević i Ćurčić su nas održali u životu sa intersepcijama – rekao je Ivanović, napomenuvši da je i Kori Vilijams, „standardni import” u Dragonsima, imao nekoliko odličnih uhvaćenih pasova.

Ako je neka ekipa u prvom rangu takmičenja učinila da rasplet regularne sezone učini neizvesnijim, to su zasigurno Plavi zmajevi koji su, predvođeni iskusnim Amerikancem Džejmsom Fajedom, uspešno prebrodili prvu od tri nezgodne prepreke pred plej-of. Sada ih čekaju SBB Vukovi u šestom i Vojvode u sedmom kolu, ali se epitet favorita opravdano, kao oreol nadvija nad plavim kacigama.

S druge strane, Wild Boarsi pred sobom do kraja ligaškog dela prvenstva imaju Legionare kojima će biti domaćini kroz dve sedmice, te Indianse, s kojima će se sastati u poslednjem, 7. kolu.

Mesto: Beograd, Jajinci, FK Heroj
Datum i vreme: 13. maj, 16.00 h
Sudije: V. Popović (R), M. Čolović (U), M. Kosi (HL), M. Šolajić (LJ), D. Jakšić (FJ), K. Đurić (SJ), A. Ereš (BJ)

 1/4 – 7 : 0
7 : 0 – pas 11 yd, Mladen Zlatić za Milana Nikolića; PAT Uroš Jović
 2/4 – 0 : 0
 3/4 – 7 : 0
14 : 0 – trčanje 21yd, Marvin Dezir; PAT Jović
 4/4 – 0 : 7
14 : 7 – trčanje 25 yd, Loran Čimanga; PAT #86