Treća liga Srbije: Poznati parovi četvrtfinala

2953

U derbi utakmici Treće lige Srbije, grupa Sever, Vitezovi iz Kleka bili su više nego ubedljivi protiv Vidri iz Bečeja. Ajkule su porazile Pirate 47 : 0, a Imperatori su izgubili od Royal Crownsa sa 8 : 0.

Nakon odigrana sva tri kola u grupama Sever i Jug, poznat je i rang na tabeli:

Grupa SEVER

  1. Klek Knights
  2. Bečej GTC Vianor Vidre
  3. Šabac Sharks
  4. Zemun Pirates

Grupa JUG

  1. Kraljevo Royal Crowns
  2. Smederevo Bedemi
  3. Niš Imperatori
  4. Obrenovac Hawks

Parovi četvrtfinala su:

Klek Knights – Obrenovac Hawks
Kraljevo Royal Crowns – Zemun Pirates
Bečej GTC Vianor Vidre – Niš Imperatori
Smederevo Bedemi – Šabac Sharks

Detaljnije izveštaje 3. kola pročitajte u nastavku.

1Knights – GTC Vianor Vidre 30 : 0

U prvom poluvremenu Bečejci su se i držali koliko-toliko, jer je rezultat na poluvremenu bio 8 : 0 za Vitezove. Oni su posle sejftija odbrane poentirali preko hvatanja Ivana Pleve nakon pasa Lazara Sporina, koji je u ovoj utakmici bio maestralan, bacivši čak tri pasa za tačdaun i tako podsetio na svoje najbolje dane.

Ipak, u trećoj četvrtini „oduvala ih je košava s Begeja”, u režiji Sporina i Dragomira Milanovića. Prvo je kvoterbek Sporin spojio s loptom svoju „omiljenu metu” Jovana Kleuta za vođstvo od 14 : 0, a potom je Milanović utrčao u end-zonu za tačdaun, čime je prelomio utakmicu i slomio otpor žilavih, do sada neporaženih Vidri.

Tačku na „I” u poslednjoj četvrtini stavio je Uroš Stojanović, mladi vajd-resiver, koji je pred početak ove sezone pristupio Vitezovima iz redova vršačkih Lavova. On je uz hvatanje za tačdaun uhvatio i loptu prilikom konverzije za dva poena. Time je postavljen konačan rezultat 30 : 0 za Vitezove u ovoj izuzetno lepoj i korektnoj utakmici.

Glavni akter na ovom meču Lazar Sporin pohvalio je odbranu svog tima za koju je rekao da je ponovo bila „apsolutno dominantna”, uputivši pohvale i ofanzivnoj liniji.

– Bili su odlični u protekciji, a pravili su i odlične blokove prilikom trčanja. Napokon smo odigrali kako znamo i umemo. Vreme nam je to dopustilo, sve se složilo i ovim smo jasno istakli kandidaturu za plasman u viši rang takmičenja. Mislim da to zaslužujemo ovakvim partijama i da smo prvi favoriti da se plasiramo u Drugu ligu. Već se okrećemo četvrtfinalu i meču sa Obrenovcem, a takođe sada imamo i jedan vikend odmora posle tronedeljnog „bojevanja” – izjavio je Sporin, zahvalivši se ekipi Vidri na na fer i korektnoj igri.

Vitezovi su na taj način osvojili prvo mesto u grupi Sever Treće lige Srbije i igraće sa Hawksima iz Obrenovca za plasman u polufinale, dok će Vidre, kao drugoplasirani tim na severu, igrati protiv …

Mesto: Vojni stadion, Zrenjanin
Datum i vreme: 6. maj, 15.30 h
Sudije: Ž. Mančić (R), A. Ereš (U), I. Lazić (HL), D. Jakšić (LJ), A. Mažar (BJ)

Rezultat

 1/4 – 2 : 0
2 : 0 – sejfti odbrane Vitezova
 2/4 – 6 : 0
8 : 0 – pas 15 yd, Lazar Sporin za Ivana Pleva; TPC neuspešan
 3/4 – 6 : 0
14 : 0 – pas 37 yd, Sporin za Jovana Kleuta; TPC neuspešan
22 : 0 – trčanje s yd, Dragomir Milanović; TPC Luka Škorić, trčanje
 4/4 – 16 : 0
30 : 0 – pas 12 yd, Sporin za Uroša Stojanovića; TPC Sporin za Stojanovića, pas

2Sharks – Pirates 47 : 0

Pred oko dvadesetak navijaca, KAF Šabac Sharks su upisale prve bodove i pobedile ekipu Pirata iz Zemuna sa 47 : 0. Protiv mlade i jako perspektivne ekipe, Šapčani su konačno zaigrali svoju igru i više nego ubedljivo pobedili tim koji tek počinje da se razvija.

Na prve poene se nije dugo čekalo, a Ajkule su preko Radovana Tajsića, trčanjem od 15 jardi, povele sa 6 : 0. Šabački tim je delovao dosta ozbiljnije nego na svim dosadašnjim utakmicama, te je drugi tačdaun postigla odbrana preko Bogdana Tomića koji je presekao loptu negde na dvadesetak jardi od end-zone gostiju i odličnim trčanjem postigao još šest poena za svoj tim. Jedine poene u drugoj četvrtini postigao je Radovan Tajsić trčanjem od oko 25 jardi, a nakon trećeg neuspešnog pretvaranja, na poluvreme se otišlo rezultatom 18 : 0.

U drugom poluvremenu viđena je malo čvršća igra odbrane gostiju, ali opet su Ajkule bile uspešne, te su šutom Bojana Petrovića sa 27 jardi postigli fild-gol i odmakli se na 21 : 0. Smenjivali su se napadi i odbrane oba tima, dugo se čekalo na poene u trećoj četvrtini, a najzaslužniji za novi tačadaun je bio Miloš Matić koji je trčanjem od 15 jardi uneo loptu u end-zonu Pirata za tada već nedostižnih 27 : 0.

U poslednjoj deonici igre usledila je potpuna dominacija odbrane domaćina, sa čak dva tačdauna nakon presečenih lopti, uz jedan tačdaun napada. Marko Simić, sejfti Ajkula, dva puta je uzastopno presecao loptu gostima, a oba puta specijalni tim domaćina nije uspevao da postigne poene, te je rezultat glasio 39 : 0. Potom je jednom dobrom akcijom napada Sharksa, preko Nikole Ikonića, koji je uhvatio pas od nekih 20 jardi u protivničkoj end-zoni, rezultat povećan, a onda konačno uspešnim pretvaranjem na dodavanje Bojana Petrovića prema Borisavu Markoviću postignut je i konačan rezultat koji je glasio 47 : 0.

U prvoj akciji napada Pirata nakon ovih poena, opet je došlo do presečene lopte od strane Bogdana Tomića, nakon čega je i oglašen kraj utakmice.

Iako je visok rezultat, Ajkule su svesne da ih u doigravanju za viši rang čeka ozbiljan protivnik, s kojim su se dosad susretali samo jednom i to u prijateljskom meču pre dve godine, kada su Bedemi zamalo bili bolji od šabačkog tima. Predstoji vikend pauze, da se saniraju povrede i da se što bolje spremi taktita za plej-of.

– Ekipa Zemunaca nas je oduševila svojim ponašanjem na terenu, ali i van njega. Totalno disciplinovan tim, ne pričaju mnogo, pokušavali su da odrade sve što je njihov trener naumio, ali iskustvo je ipak presudilo danas. Sve pohvale gostima, imaju mlad i perspektivan tim koji u narednim godinama, ako nastave s dobrim treninzima, može biti ozbiljan konkurent za više rangove. Mi se okrećemo plej-ofu, imamo dosta da radimo i ovu utakmicu smo već danas zaboravili – izjavio je kapiten šabačkog tima Mladen Kojić.

– Danas je sve funkcionisalo kako treba. Malo teže vreme za igru, ali ipak odličan teren i rasterećenost obe ekipe, doveli su do ovog rezultata. Voleo bih da nastavimo ovako, a kao što je Mlađa već rekao, tako se i sada okrećemo prema Smederevu, nadajući se da će nam se uloženi trud i rad višestruko isplatiti – rekao je centar Šapčana Marko Stanković.

Darko Štabler, glavni trener Sharksa, istakao je da su njegovi momci odradili sve što su se pre meča dogovorili, a u daljem razigravanju, očekuje da Ajkule pokažu svoje pravo lice.

– Ne bih imao šta da dodam ili oduzmem svojoj ekipi. Odradili su danas sve što smo se dogovorili, možda i previše. Sada nam ostaje da se što bolje pripremimo za završnicu i pokažemo naše pravo lice – reči su Darka Štablera

Mesto: FK Radnički Zorka, Šabac
Datum i vreme: 7. maj, 17.00 h
Sudije: M. Šolajić (R), M. Čolović (U), B. Ćirić (HL), A. Marjanović (LJ), D. Ranković (BJ)

Rezultat

Team1234FT
Šabac Sharks12692047
Zemun Pirates00000

 1/4 – 12 : 0
6 : 0 – trčanje 15 yd, Radovan Tajsić; TPC neuspešan
12 : 0 – presečena lopta, Bogdan Tomić, trčanje 20 yd; TPC neuspešan
 2/4 – 6 : 0
18 : 0 – trčanje 25 yd, Radovan Tajsić; TPC neuspešan
 3/4 – 9 : 0
21 : 0 – fild-gol 27 yd, Bojan Petrović
27 : 0 – trčanje 15 yd, Miloš Matić; PAT neuspešan
 4/4 – 20 : 0
33 : 0 – presečena lopta, Marko Simić, trčanje 15 yd; PAT neuspešan
39 : 0 – presečena lopta, Marko Simić, trčanje 10 yd; PAT neuspešan
47 : 0 – pas 20 yd, Nikola Ikonić za Borisava Markovića; TPC uspešan

3Imperatori – Royal Crowns 0 : 8

Jedine poene na utakmici u Nišu postigao je igrač odbrane Kraljevskih kruna Igor Đoković, presekavši loptu i istrčavši 32 jarde do krajnje zone. Za dodatna dva poena kvoterbek Lazar Lazić uposlio je pasom hvatača Bojana Rajičića, pa je tako na niškom Čairu 8 : 0 za momke sa Ibra ostalo do kraja utakmice.

Mesto: SC Čair, Niš, teren s veštačkom travom
Datum i vreme: 7. maj, 16.30 h
Sudije: D. Petrović (R), M. Šabić (U), M. Nikolić (HL), Ž. Milovanović (LJ)

Rezultat

 1/4 – 0 : 0
 2/4 – 0 : 8
0 : 8 – presečan lopta, Igor Đoković, trčanje 32 yd; TPC pas, Lazar Lazić za Bojana Rajičića
 3/4 – 0 : 0
 4/4 – 0 : 0