Druga liga Srbije: Pregled rezultata 3. kola

2637
Foto: Zoran Milovanović

U prvoj utakmici 3. kola Druge lige Srbije jagodinski Stršljeni su ubedljivo pobedili goste iz Novog Sada, ekipu Wild Dogs, sa 45 : 0. U drugom duelu ovog vikenda, odigranom u Požarevcu, slavio je tim Avala Golden Bears iz Bora, pobedivši Pastuve sa 22 : 0.

Preostala utakmica 3. kola između ekipa Čačak Angel Warriors – Kikinda Mammoths igraće se 14. maja od 13.00 časova.

1Black Hornets – Wild Dogs 45 : 0

Stršljeni su prvi put ove sezone igrali, uslovno rečeno, na domaćem terenu, budući da je mesto susreta bilo Ribare nadomak Jagodine. Iako se očekivao nešto neizvesniji susret, dva protivnika to nisu priuštila gledaocima i navijačima.

Naime, Jagodina je lako i ubedljivo savladala goste iz Novog Sada 45 : 0, a junak utakmice bio sjajni Rajan Majkl Pahos, kvoterbek iz SAD, koji je svom timu doneo treću pobedu i lidersko mesto na tabeli.

Pahos je raznovrsnom igrom, i pasom i trčanjem, probijao odbranu Wild Dogsa. Tri puta je s protivničkom end-zonom spojio Milenkovića i Srećkovića, dva tačdauna postigao je trčanjem, a jedan nakon intersepcije u prvoj četvrtini susreta.

Miloš Stanojlović, potpredsednik Black Hornetsa, istakao je da je meč protiv Wild Dogsa bilo još jedno dobro izdanje njegove ekipe na putu za orvu ligu.

– Dolazak Britanca Samjuela Ogunlane je pokazatelj da strani igrači sa zadovoljstvom dolaze u Jagodinu, koja već godinama važi za grad sporta i industrijski centar. Sledeća utakmica protiv Kikinde biće naš najveći test do sada – ocenio je Stanojlović, dodajući da je utakmica u mestu Ribare bila do sada najbolje organizovana, što potvrđuje i dolazak preko 200 navijača. On je takođe čestitao protivniku na fer i korektenoj igri.

Mesto: FK Morava, Ribare (Jagodina)
Datum i vreme: 7. maj, 13.00 h
Sudije: B.Milošević (R), A. Banković (U), N. Jovanović (HL), I. Lazić (LJ), Ž. Mančić (BJ)

Rezultat

 1/4 – 24 : 0
8 : 0 – 5 yd trčanje, Pahos; TPC Ogunlana
16 : 0 – Pahos, presečena lopta, 50 yd; TPC Ogunlana
24 : 0 – pas 60 yd, Pahos za Milenkovića; TPC Stevanović
 2/4 – 14 : 0
30 : 0 – pas 50 yd, Pahos za Srećkovića; neuspešan TPC
38 : 0 – pas 3 yd, Pahos za Milenkovića; TPC Ivanović
 3/4 – 0 : 0
 4/4 – 7 : 0
45 : 0 – trčanje 30 yd, Pahos; PAT Nakić

2Pastuvi – Avala Golden Bears 0 : 22

Golden Bearsi su zasluženo došli do pobede, druge u dosadašnjem toku takmičenja. Njihova bolja igra, naročito u napadu, uzrok je novog poraza Pastuva iz Požarevca, ocenjuje defanzivni koordinator domaćina Nebojša Kartalija.

– Dok smo imali snage u odbrani, držali smo se u igri, ali teška povreda jednog odbrambednog igrača i umor u drugom delu utakmice, doneli su prevagu u korist Bora. Dok ne pronađemo rešenja u napadu, nemamo šta da tražimo u ovakvoj drugoj ligi, te nam sada ostaje težak zadatak da izborimo u njoj opstanak – kazao je Kartalija.

S druge strane, ofanzivni linijaš u redovima Zlatnih medveda Haris Bibuljica kaže da se njegov tim, posle „hladnog tuša” posle meča protiv Jagodine u prošlom kolu, posvetio ispravljanju grešaka i instalaciji novog napada, što je u ovom susretu dalo rezultate protiv očekivano dobre odbrane domaćina.

– Napad je super funkcionisao protiv izuzetne odbrane naših protivnika, ali i loših uslova za igru. Nakon brzog tačdauna, krenula je igra u odbrani. Konsolidovali smo se u drugom poluvremenu i počeli da poentiramo – izneo je svoje mišljenje o meču Bibuljica.

Mesto: Gradski stadion, Požarevac
Datum i vreme: 7. maj, 16.30 h
Sudije: B.Milošević (R), N. Sotirov (U), G. Arizanović (HL), M. Perić (LJ), S. Sladojević (BJ)

Rezultat

 1/4 – 0 : 8
0 : 8 – pas 20 yd, Nikola Ćirić za Aleksandra Janićijevića; TPC trčanje, Janićijević
 2/4 – 0 : 0
 3/4 – 0 : 14
0 : 15 – trčanje 15 yd, Ćirić; PAT Saša Petrović
0 : 22 – pas 35 yd, Nikola Ćirić za Branislava Vinera; PAT Saša Petrović
 4/4 – 0 : 0

Parovi 4. kola su:

Avala Golden Bears – Wild Dogs
Mammoths – Black Hornets
Pastuvi – Angel Warriors