Druga liga, 3. kolo: Domaćini mečeva Jagodina i Požarevac

1477
Foto: Zoran Milovanović

Utakmicama 3. kola nastavlja se takmičenje u Drugoj ligi Srbije. U nedelju 7. maja odigraće se dve utakmice čiji će domaćini biti Jagodina i Požarevac.

Black Hornets – Wild Dogs

Jagodinci će prvi put ove sezone zaigrati na domaćem terenu, a pred sobom imaju više nego atraktivnog protivnika – ekipu Wild Dogs iz Novog Sada, koju mahom čine igrači iz juniorskog pogona, koji su i osvojili Juniorsku ligu Srbije prošle godine. Međutim, Dogsima će meč u Jagodini biti tek drugi od početka sezone, a nakon poraza u Požarevcu pre nešto više od meseca – i više nego dovoljno vremena za pripremu, što bi mogao biti mač s dve oštrice.

S druge strane, Stršljeni su posle lake pobede u Čačku odigrali jedan prilično težak i neizvestan meč u Boru, ali s pozitivnim ishodom, što ih, pored domaćinstva, stavlja u poziciju blagih favorita.

Utakmica 3. kola Druge lige Srbije Čačak Angel Warriors – Kikinda Mammoths, odložena je za vikend 13/14. maj.

Andreja Živković, glavni trener Black Hornetsa, otkriva da o timu iz Novog Sada ne mnogo, osim da su mlad tim koji će sigurno pružiti otpor.

– Kao i do sad, verujem da od nas sve zavisi i da se sigurnim koracima bližimo svom cilju. Imaćemo za ovaj meč konačno veći broj igrača na raspolaganju, što je od velikog značaja, s obzirom na to da petorica naših startera nastupa za nacionalni tim samo dan ranije. Iz tog razloga biće određenih promena u našem načinu igre, isključivo za ovu utakmicu – rekao je Živković.

Potpredsednik Black Hornetsa Miloš Stanojlović najavio je da su se potrudili da obezbede bolji teren nego inače, što će, veruje, omogućiti bolje uslove za igru.

– Polako ali sigurno usavršavamo deo po deo našeg organizacionog sistema. Već od sada nam se najavljuju potencijalna igračka pojačanja za neki naredni period. Roster će biti sve širi, kao što smo nakon prve pobede u Čačku najavili. Daćemo svoj maksimum u nedelju i ako sve bude kako treba, nadamo se pobedi –  kazao je Miloš Stanojlović.

Wild Dogsi i Black Hornetsi igraće na stadionu FK Morava u mestu Ribare kraj Jagodine s početkom u 13.00 časova.

Pastuvi – Avala Golden Bears

A nakon ubedljivog poraza u Kikindi u prošlom kolu, Pastuvi po drugi put ove sezone igraju na domaćem terenu, ovog puta protiv Avala Golden Bearsa iz Bora.

Brojne povrede i nedostatak ključnih igrača u napadu, posebno na poziciju kvoterbeka, uzrok su tog neslavnog izdanja Požarevljana koji su vrlo ubedljivo započeli takmičenje pobedom protiv Wild Dogsa.

Sada se nadaju povoljnijem rezultatu, ne očekujući iznenađenja u meču protiv Borana.

– Nadamo se da ćemo do utakmice svi biti oporavljeni i spremni. Videli smo u Kikindi da bez nekih ključnih igrača, u napadu pre svega, ne možemo očekivati dobre rezultate. Ekipu Bora odlično poznajemo, isto kao i oni nas, i ne očekujemo neka iznenađenja. Znamo da su dobar i čvrst tim i takvu utakmicu i očekujemo – izjavio je Nebojša Kartalija, defanzivni koordinator Pastuva.

Ovaj duel zakazan je takođe za nedelju 7. maja, s početkom u 16.30 h, a igra se na Gradskom stadionu.