4. kolo PLS: Meridian Indians (IN) vs Blue Dragons (BG)

1621

Meridian Indiansi i Blue Dragonsi odigraće u nedelju 7. maja poslednji meč 4. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije. Utakmica se igra u Inđiji od 17.00 sati.

Dobri poznanici, ali s potpuno različitim učinkom u tekućoj sezoni, sastaće se posle nešto više od godinu dana. Indiansi su ostvarili jednu pobedu i dva poraza, uz 20 datih i 76 primljenih poena. Njihovi protivnici su pak silovito krenuli, držeći ritam s trenutno vodećim Wild Boarsima, uz skor od tri ubedljive pobede, 68 datih i samo 14 primljenih poena.

To govori da će domaćini ovog meča imati vrlo težak zadatak – moraće da probiju „tvrđavu” u odbrani Zmajeva, ali isto tako da osujete napad i sjajnog mladog kvoterbeka Mladena Zlatića koji je briljirao naročito u poslednja dva susreta protiv Legionara i Celtisa.

Na sve to, beogradski tim od ove sezone predvodi stari znanac Indiansa, Amerikanac Džejms Fajed, koji vrlo dobro poznaje igrače svog bivšeg kluba.

Ipak, da Indiansi nisu bez šanse, govori u prilog podatak da su se nakon pobede protiv Pantera „probudili” i zabeležili važnu pobedu na gostovanju. Pri tome, početna „zbrka” zbog nerešenog pitanja pojačanja i trenera konačno se ukolotečila, pa su im redovi konačno uređeni pod patronatom novog trenera Džimija Satona.

Glavni trener Inđijaca rekao je da se njegova ekipa dobro pripremala za meč te da očekuje da se dobro pokaže protiv odlične konkurencije.

– Kao tim, još uvek učimo, ali očekujemo da budemo bolji svakom novom prilikom u takmičenju. Zmajevi imaju momke koji umeju da igraju (prim. aut. znaju da igraju teške mečeve). Moraćemo da odigramo najbolje protiv njih – kazao je Džimi Saton.

S druge strane, Džejms Fajed odlično poznaje Indianse, ocenivši da imaju jaku ekipu, srčanu, koja sad igra kod kuće.

– Neće biti lako. Imali smo dobre dve nedelje treninga i bićemo spremni. Očekujem „fizičku igru” sa obe strane lopte. Ne smemo da dozvolimo sebi da razmišljamo mnogo o teškim utakmicama koje nas očekuju nakon ove. Ipak igramo jedan po jedan meč – izjavio je za portal Blue Dragonsa Fajed.

Podsetimo, prošle godine su u 2. kolu slavili Zmajevi sa 23 : 14.