3. kolo TLS: Imperatori i Ajkule prvi put kod kuće, Vitezovi dočekuju Vidre

1594

Treći vikend zaredom na terene će istrčati trećeligaši. U subotu i nedelju, 6. i 7. maja, u Nišu, Šapcu i Kleku odigraće se utakmice poslednjeg, 3. kola u grupama Sever i Jug, nakon kojih će biti poznat rang te parovi četvrtfinala.

Sastaju se:

Klek Knights – Bečej GTC Vianor Vidre
Šabac Sharks – Zemun Pirates
Niš Imperatori – Kraljevo Royal Crowns

1Klek Knights – Bečej GTC Vianor Vidre

Trećeligaški vikend otvoriće susret između dva tima koja su u dosadašnjem toku prvenstva najviše pokazala i koja se direktno kandiduju za 1. mesto na tabeli. Obe ekipe ostvarile su po dve sjajne pobede – napad Bečeja postigao je čak 62 poena, a primio samo tri, dok su Klečani dali 46, a primili 12. Očekuje se da će subotnji meč biti okršaj „iskustva protiv mladosti”.

Željko Đajić, glavni trener Vitezova, najavljuje najteži ispit svoje ekipe do sad, jer je ekipa Bečeja izuzetno talentovana i dobro vođena.

– Hteo bih prvo da čestitam svojim igračima na dosadašnjim dvema pobedama, na trudu i zalaganju koji su pružili u tim utakmicama, iako nas vreme nije poslužilo pošto smo već drugu utakmicu igrali po kiši. Bečejci imaju isto dve pobede kao i mi, i imaju lepu i raznovrsnu igru iz koje proizilazi dosta poena. No, ja i dalje verujem da smo mi favoriti u ovom meču. Dosta smo iskusniji i uopšte ne sumnjam da ćemo pobediti i u ovom meču. Verujem pre svega u našu dominantnu odbranu, a isto tako verujem i da će vreme da posluži naš napad jer smo puno grešaka tu pravili zbog loših vremenskih prilika za igru – ocenio je glavni trener Klečana.

Lajnebeker i povremeni kvoterbek Vitezova Luka Škorić izrazio je poštovanje za ekipu Bečeja i za sve što su dosad postigli, ali je uveren u pobedu svog tima.

– Dve pobede koje su ostvarili su bile sigurne i ubedljive, i upozoravaju da moramo biti maksimalno oprezni s njima. Ipak, siguran sam i ubeđen u našu pobedu i nadam se samo da će nas napokon vreme poslužiti da možemo da igramo svoju igru.

Momci iz Kleka će drugi put ove sezone ugostiti protivnike na Vojnom stadionu u Zrenjaninu. Utakmica je zakazana za 6. maj, a počekat je u 15.30 h.

2Šabac Sharks – Zemun Pirates

Ekipu iz Šapca u nedelju 7. maja očekuje treća utakmica u nizu – praktično bez vikenda odmora. Teže od očekivanog započeta je ovogodišnja sezona za šabački tim koji i dalje ima ambiciju višeg ranga, iako to igrama u prva dva kola nije dovoljno pokazao. Nakon dva poraza na gostovanjima u Kleku i Bečeju, očekuje ih prvi meč kod kuće.

Odlaganje prvog kola, a potom i dve uzastopne utakmice, pored umora, za posledicu su imale i mnoštvo povreda koje im stvaraju dodatni problem pred meč s Piratima. Nakon startnog poraza od Kleka, a potom i od vidno ojačanih Bečejaca, nešto „lakšeg” protivnika u doigravanju Šapčani će pokušati da izbore pobedom nad Zemuncima.

– Niko od igrača i stručnog štaba nije očekivao ovako gust raspored i praktično tri utakmice za tri nedelje, od toga oba gostovanja. Ali, idemo dalje, ništa još nije gotovo. Pred nama su još dve utakmice, možda i tri, a što da ne i četiri – optimistično najavljuje Milan Jokić, ofanzivni linijaš Ajkula.

On je dalje rekao da im je Bečej bio dobra opomena pred poslednju utakmicu regularnog dela sezone, da svi u Srbiji igraju fudbal.

– Nema lakih protivnika i maksimalno smo fokusirani na Pirate, iako trenutno imaju donekle lošiji skor od nas. Nadamo se dobroj poseti u nedelju, jer, u ovako teškoj situaciji, publika još kako može da bude igrač više – izjavio je Jokić.

Glavni trener Sharska Darko Štabler, ocenio je da njegov tim mora biti čvršći u napadu, očekujući da proradi „ratnički duh” koji je krasio njegov tim.

– Teško je izgubiti dva meča uzastopno, naročito ako u jednom uopšte ne postignete poene. Opadne moral i stvori se negativna energija. Nadam se da je ovo svima opomena da moraju da budu konkretniji u napadu. I u odbrani ima sitnica koje se mogu i moraju ispraviti do početka plej-ofa. Valjda će konačno proraditi taj ratnički duh koji je oduvek krasio naš tim – istakao je glavni trener Ajkula.

Šapčani će poslednji meč regularnog dela sezone jedini put odigrati pred svojom publikom, i to na terenu FK Radnički Zorka, pošto se izvode radovi na Gradskom stadionu na kojem Ajkule inače igraju sve svoje utakmice.

Početak meča je 17.00 časova.

3Niš Imperatori – Kraljevo Royal Crowns

Jedina utakmica grupe Jug odigraće se u Nišu, u nedelju 7. maja. Posle gostovanja u Smederevu i Obrenovcu, te polovičnog učinka (1 pobeda i 1 poraz), Imperator imaju priliku da prvi put pred svojom publikom odigraju prvensveni meč.

Njihovi protivnici su ekipa Royal Crowns iz Kraljeva koja je do sada sigurno i uverljivo nadigrala oba svoja protivnika. Ipak, predstojeći meč za njih će biti prvo gostovanje, pa će se videti koliko će to uticati na igru trenutnih lidera na tabeli.

Nišlije su ovaj susret zakazale u 16.30 sati, a igraće se na terenu s veštačkom travom Sportskog centra Čair.

Jedina utakmica koja se neće odigrati je ona između Bedema iz Smedereva i Hawksa iz Obrenovca. Obrenovčani su zbog povreda nekoliko važnih igrača bili prinuđeni da predaju meč, pa će on po svoj prilici biti registrovan službenim rezultatom 35 : 0 u korist Smedereva.