Reprezentacija Srbije (U19) protiv Italijana za mesto na šampionatu Evrope

5992

Juniorska reprezentacije Srbije igraće u subotu 6. maja kvalifikacioni meč za plasman na evropsko prvenstvo protiv vršnjaka iz Italije. Pobednik te utakmice plasiraće se na šampionat Evrope koji se održava u Parizu od 14. do 16. jula.

Srpska asocijacija američkog fudbala je, kao najbolje rangirana nacionalna selekcija, dobila organizaciju kvalifikacionog turnira koji je trebalo da se održi od 5. do 7. maja u Beogradu i na kojem je trebalo da učestvuju i reprezentacije Mađarske i Rusije. Međutim, juniorska selekcija Rusije odustala je od učešća iz finansijskih, a mađarska ekipa iz tehničkih razloga, zbog čega će biti odigrana samo jedna utakmica.

Bez obzira na nepredviđene okolnosti koje su bile van delokruga Srpske asocijacije američkog fudbala, momci uzrasta do 19 godina, predvođeni stručnim štabom, pripremali su se za kvalifikacije, te je tokom aprila najpre bila organizovana provera igrača i potencijalnih reprezentativaca, a potom i kamp u omladinskom sportskom kampu Karataš.

Traj-aut, na kojem je pozvano oko 80 mladih fudbalera, održao se u Zemunu. Članovi stručnog štaba, na čelu s glavnim trenerom Kostom Stojakovićem, izmerili su napredak igrača tokom zimskog pripremnog perioda i na osnovu toga izabrali 55 momaka – 28 u napadu i 27 u odbrani – za kamp u Karatašu. Okupljanje reprezentativaca u Karatašu održalo se od 7. do 12. aprila, a na kraju je za juniorsku nacionalnu selekciju izabrano 45 igrača koji će činiti okosnicu tima u narednom periodu.

Utakmica protiv Italije igraće se 6. maja na stadionu BASK od 17.30 časova te ovom prilikom Srpska asocijacija američkog fudbala poziva sve navijače da dođu i podrže naše momke u borbi za učešće na prvenstvu Evrope.

Trinaesto juniorsko evropsko prvenstvo održaće se u Parizu, a za titulu šampiona boriće se domaćin Francuska, branilac pehara Austrija te pobednici kvalifikacionih mečeva. Na drugom turniru, koji se održava u Nemačkoj, za put u Pariz takmičiće se Nemačka, Holandija, Španija i Švajcarska.