4. kolo PLS: Vukovima derbi protiv Vojvoda

1863

U derbi meču 4. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije između SBB Vukova i GAT Dukesa do važne pobede došli su Beograđani koji su nadigrali svoje rivale sa 28 : 23.

Kako je i najavljeno, tako je i ostvareno. „Borba linijaša”, borba za svaki jard terena, bili su obeležje ovog vrlo tesnog i na kraju neizvesnog meča, iako su Vukovi većim delom imali kontrolu rezultata.

Osim linijaša, i vođe napada ova dva tima, Luis Kindl u dresu Vukova i Kristofer Džefri u bojama Novog Sada, bili su važni akteri u meču, budući da su obojica uspešno predvodili ofanzivu svojih timova, poentirajući po tri puta. Luis je, u sad već svom prepoznatljivom maniru, trčanjem doveo saigrače do početne prednosti, a na isti način je postigao tačdaun i u drugoj četvrtini.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 14 : 10 za domaćine. Novosađani su počeli da „dišu za vrat” protivničkom timu u drugoj četvrtini, kada se razigrao već pomenuti Džefri, a Goran Zec fild-golom smanjio rezultatski zaostatak svog tima.

U trećoj i četvrtoj četvrtini igralo se poen za poen, tačdaun za tačdaun, ali to nije bilo dovoljno da Vojvode sustignu jedan posed lopte zaostatka. Kristofer Džefri je još dva puta utrčao u end-zonu Vukova, ali je početkom treće deonice Luisov dug pas od 50 jardi ka Nikoli Simoviću umanjio izglede Vojvoda, nagovestivši time pobednika ovog susreta.

Iako su Djuksi uzvratili dva puta, raning-bek Beograđana Dvejn Brejdi nije dozvolio veću neizvesnost, povisivši na 28 : 17. Džefrijev poslednji tačdaun doveo je Novosađane blizu preokreta koji se, međutim, nije realizovao.

Mesto: Beograd, OFK Beograd, pomoćni teren
Datum i vreme: 30. april, 16.30 h
Sudije: Ž. Mančić (R), M. Čolović (U), M. Kosi (HL), M. Šolajić (LJ), J. Žuža (BJ)

Rezultat

 1/4 – 7 : 0
7 : 0 – trčanje 3 yd, Luis Kindl; PAT Relja Milivojević
 2/4 – 7 : 10
14 : 0 – trčanje 5 yd, Kindl; PAT Milivojević
14 : 7 – trčanje 6 yd, Kristofer Džefri; PAT Goran Zec
14 : 10 – fild-gol 35 yd, Goran Zec
 3/4 – 7 : 7
21 : 10 – pas 50 yd, Luis ka Simoviću; PAT Milivojević
21 : 17 – trčanje 5 yd, Džefri; PAT Zec
 4/4 – 7 : 6
28 : 17 – trčanje 2 yd, Dvejn Brejdi; PAT Milivojević
28 : 23 – trčanje 3 yd, Džefri; TPC neuspešan

Peto kolo igra se 13/14. maja. Vojvode će tada ugostiti somborsku ekipu, a Vukovi će igrati u Pančevu protiv „ranjenih” Pantera.