2. kolo TLS: Pobede Vitezova, Vidri, Imperatora i Kraljevskih kruna

2683

Ekipe iz Kleka, Bečeja, Niša i Kraljeva slavile se u mečevima 2. kola Treće lige Srbije, koji su igrani u grupama Sever i Jug.

Vitezovi su pobedili Pirate, Vidre su nadigrale Ajkule, Imperatori su zabeležili prvu pobedu, i to na gostovanju u Obrenovcu, dok su Kraljevske krune bile bolje od Bedema u svom gradu.

Detaljnije izveštaje pročitajte i nastavku.

1Grupa SEVER

Drugo kolo otvorio je duel ekipa Pirates i Knights u Zemunu, koji se odigrao u subotu 29. aprila. Vitezovi su ostvarili drugu uzastopnu pobedu u roku od sedam dana, dok su Pirati ubeležili drugi poraz na domaćem terenu.

Ipak, domaćini ovog susreta su zadovoljni svojim izdanjem, što je za naš sajt potvrdio glavni trener Pirata Nemanja Jelić.

– Iako rezultat široj publici to možda i ne može da dočara, ovo je bila jedna od dve najbolje utakmice Pirata u dve sezone. Sada imamo juniorski tim u seniorskoj ligi, i svaki njihov napor mene kao trenera izuzetno raduje. Imali smo malo kazni i uradili mnogo dobrih sitnica. I dalje smo fizički slabiji, ali rastemo i učimo. Lep fudbalski život je pred nama – izjavio je šef struke Pirata, pohvalivši Vitezove zbog dobre i posebno fer igre.

– Bili su to najbolji gosti na „Sutjesci” u mojoj ne tako dugoj trenerskoj karijeri – zaključio je Jelić.

Dejan Janečka, defanzivni end i jedan od poentera iz redova ekipe iz Kleka čestitao je domaćinima takođe na fer i korektnoj utakmici, te odličnoj organizaciji.

– Sve čestitke mojim saigračima na pobedi. Bili smo bolji i zasluženo smo pobedili. Odbrana je ponovo dominirala, sad je postigla i tačdaun, tako da smo bili na visini zadatka – kratko je ocenio meč Janečka.

Mesto: Zemun, OŠ Sutjeska
Datum i vreme: 29. april, 15.30 h
Sudije: G. Arizanović (R), J. Žuža (U), D. Jakšić (HL), V. Gredeljević (LJ), A. Dašić (BJ)

Rezultat

0 : 8 – trčanje 1 yd, Dragomir Milanović; TPC Ivan Pleva
0 : 14 – snik 1 yd, Škorić; TPC neuspešan
0 : 22 – trčanje 8 yd, Lazar Sporin; TPC Škorić
0 : 28 – trčanje 8 yd, Pleva; TPC neuspešan
0 : 34 – pokupljen fambl, Dejan Janečka, 6 yd; TPC neuspešan
6 : 34 – pokupljen fambl, Aleksandar Bajić, 5yd; PAT izblokiran

U drugom meču grupe Sever, odigranom u Bečeju, domaće Vidre su ugostile ekipu Sharks iz Šapca, pobedivši ih sa ubedljivih 20 : 0.

Za razliku od prethodne sezone, Vidre su u ovoj u igračkom usponu, što potvrđuju i ostvareni rezultati – dve pobede i trenutno čelo tabele.

S druge strane, Ajkule se posle teškog gostovanja u Kleku pre samo nedelju dana nisu dovoljno oporavile pa će u trećem kolu, koje igraju kod kuće, morati da traži bolju poziciju na tabeli i samim tim lakšeg protivnika u razigravanju.

Mesto: Bečej, Gradski stadion „Kraj Tise”
Datum i vreme: 30. april, 16.00 h
Sudije: V. Popović (R), J. Miletić (U), G. Arizanović (HL), A. Dašić (LJ), A. Mažar (BJ)

Rezultat

 1/4 – 0 : 0
 2/4 – 6 : 0
6 : 0 – pas Darko Marojević za Vanju Ivoševića; PAT neuspešan
 3/4 – 7 : 0
13 : 0 – pas Vladimir Davidov za Milana Stanimirova; PAT Predrag Matić
 4/4 – 7 : 0
20 : 0 – trčanje Mario Šapurić; PAT Predrag Matić

U 3. kolu grupe Sever, koje se prema rasporedu igra za sedam dana, parovi su Klek Knights – Bečej GTC Vianor Vidre i Šabac Sharks – Zemun Pirates.

2Grupa JUG

Prvi meč grupe Jug odigran je u Obrenovcu, gde su domaći Hawksi dočekali goste iz Niša. Ipak, prošlogodišnji prvoligaši trgli su se posle iznenadnog poraza u Smederevu u prošlom kolu te ponovo kao gosti savladali obrenovačke Jastrebove.

Već u prvom drajvu se videlo da je ekipa Imperatora skoncentrisanije ušla u ovaj meč. Drugi pokušaj domaće ekipe koja je pas igrom pokušala da iznenadi protivnika presekao je odbarnbeni igrač gostiju. Već u sledećem napadu, u prvom pokušaju gostiju, „pukao je” sjajan pas Nikole Grozdanovića od 25 jardi za Lazara Kokovića, i ekipa Imperatora na samom startu meča dolazi do prednosti.

Pokušavala je domaća ekipa da se što pre vrati u meč, ali trenutak nepažnje prilikom odbrane od tri pokušaja za 25 jardi gostiju i pas interfirens, doveo je napad Imperatora na pet jardi od end-zone domaćih. Taj „poklon” je gostujuća ekipa iskoristila, i trčanjem Desimira Đorđevića došla do prednosti od 12 : 0 samo nekoliko minuta pred kraj prvog poluvremena.

Mnogo bolju igru ekipa Hawksa prikazala je u drugom poluvremenu. I odbrana i napad su delovali bolje nego u prve dve četvrtine, odbrana se uspešno nosila s naletima talentovane ekipe iz Niša, dok je napad dva puta praktično bio pred end-zonom protivnika. Međutim, odbrana Niša je bila na visini zadatka i uspešno odbila sve pokušaje domaćih.

U poslednjoj četvrtini, kada su domaćini praktično krenuli na sve ili ništa i zaigrali znatno rizičnije, usledio je još jedan presečen pas odbrane gostiju, pa je Desimir Đorđević trčanjem od 14 jardi stavio tačku na ovu utakmicu i krunisao svoju dobru igru još jednim tačdaunom. Zaslužena pobeda gostiju.

Mesto: Obrenovac, pomoćni teren FK Krtinska
Datum i vreme: 30. april, 13.00 h
Sudije: Ž. Mančić (R), M. Čolović (U), M. Kosi (HL), M. Šolajić (LJ), J. Žuža (BJ)

Rezultat

Team1234FT
Obrenovac Hawks00000
Niš Imperatori660618

 1/4 – 0 : 6
0 : 6 – pas 50 yd, Lazar Koković za Nikolu Grozdanovića; TPC neuspešan
 2/4 – 0 : 6
0 : 12 – trčanje 5 yd, Desimir Đorđević; TPC neuspešan
 3/4 – 0 : 0
 4/4 – 0 : 6
0 : 18 – trčanje 14 yd, Desimir Đorđević; TPC neuspešan

Royal Crownsi su sigurnom pobedom nad smederevskim Bedemima došli na čelo tabele Jug, budući da su ostvarili dve pobede do sada. To im osigurava dobru poziciju pred četvrtfinalni susret u kojem mogu dobiti „lakšeg protivnika” iz grupe Sever.

Krune su sa dva tačdauna, jedan pasom a drugi trčanjem, priveli meč kraju u kojem su Bedemi ostali bez prilike da ugroze pritivničku end-zoni.

Mesto: Kraljevo, Atletski stadion
Datum i vreme: 30. april, 16.00 h
Sudije: B. Milošević (R), D. Obradović (U), N. Jovanović (HL), M. Nikolić (LJ), Ž. Milovanović (BJ)

Rezultat

 1/4 – 0 : 0
 2/4 – 8 : 0
8 : 0 – pas 25 yd, Lazar Lazić za Žarka Radulovića; TPC Lazić, trčanje
 3/4 – 0 : 0
 4/4 – 8 : 0
16 : 0 – trčanje 10 yd, Kristijan Zabunović; TPC, pas Lazić za Zabunovića

Treće kolo u grupi Jug igra se takođe 6/7. maja, a sasaju se Smederevo Bedemi – Obrenovac Hawks i Niš Imperatori – Kraljevo Royal Crowns.