2. kolo TLS: Ovog vikenda mečevi u Zemunu, Bečeju, Obrenovcu i Kraljevu

1813

Drugo kolo Treće lige Srbije igra se predstojećeg vikenda, 29. i 30. aprila. Sva četiri meča zakazana su u grupama Sever i Jug, a domaćini su Zemun, Bečej, Obrenovac i Kraljevo.

Grupa SEVER

U „severnoj” grupi igraju Pirati protiv Vitezova, koji će prvi istrčati na teren, u subotu 29. aprila, a dan kasnije Vidre će ugostiti šabačku ekipu Sharks.

Zemunska ekipa drugi put uzastopno ima mogućnost da igra na domaćem terenu, pošto je u 1. kolu na terenu OŠ Sutjeska izgubila od bečejskih Vidri ubedljivim rezultatom 42 : 3. To je bilo veliko iznenađenje, uzimajući u obzir iskustvo dva tima, a priliku da poprave utisak sada imaju protiv vrlo nezgodnih Vitezova iz Kleka koji su uspeli da pobede Ajkule iz Šapca sa 12 : 6.

Junak tog izuzetno teškog susreta bio je vajd-resiver Jovan Kleut, najstariji igrač u redovima ekipe iz Kleka, postigavši izjednačujući tačdaun u preokretu i ubeleživši nekoliko obaranja u specijalnim timovima. Kleut, kome je ovo 13 sezona u američkom fudbalu i koji je pored dresa Vitezova nosio i dres Djuksa iz Novog sada, čestitao je saigračima na pobedi u meču sa Sharksima, ocenivši da hvatači nisu imali puno prilike da se pokažu.

– Trudili smo se da blokovima doprinesemo ekipi. Imao sam dovoljno sreće da me Luka pronadje u end-zoni za tačdaun – skromno navodi Jovan Kleut, a o predstojećem susretu u Zemunu, rekao je da njegova ekipa ima razloga za optimizam.

– Iako do sada nismo igrali protiv njih, pogledali smo njihovu utakmicu s Vidrama. Ispratili smo im igru i verujem da imamo razloga za optimizam. Na ruku nam ne ide što imamo malo vremena za odmor, ali verujem da moji saigrači poseduju kvalitet kojim ćemo to nadomestiti. Igrali smo i teže utakmice – izjavio je ovaj iskusni hvatač Klečana, poželevši obema ekipama utakmicu bez povreda.

Početak meča u Zemunu je u 15.30 h, a igra se na terenu OŠ Sutjeska.

Dan kasnije, igraće se utakmica u Bečeju. Vidre su, nakon prve i velike pobede u svojoj kratkoj istoriji rada i postojanja, pune entuzijazma, a tome u prilog im ide i meč u svom gradu, pred domaćom publikom. Pažnja je još veća ako se tome doda podatak da će to biti prva utakmica američkog fudbala u 2017. godini u Bečeju.

Najmlađi srpski klub američkog fudbala je prošle sezone izgubio od Ajkula sa 14 : 13, preokretom u poslednjih 35 sekundi utakmice. Kako i sami navode na svom sajtu, ove sezone ulaze u meč s većom dozom optimizma i nadaju se pobedi, koja bi mogla da im obezbedi i jedno od prva dva mesta u grupi Sever, odnosno prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Ovaj susret odigraće se na Gradskom stadionu „Kraj Tise” u Bečeju. Kik-of je u 16.00 časova.

Grupa JUG

Oba meča grupe Jug igraju se u nedelju 30. aprila. Obrenovački Jastrebovi odmeriće snage sa Imperatorima iz Niša, a budući da su oba tima izgubila u 1. kolu (Hawksi od Royal Crownsa a Imperatori od Bedema), i jedni i drugi imaju imperativ pobede.

Velika su nepoznanica i Nišlije i Obrenovčani. Hawksi nisu uspeli da „načnu” protivničku end-zonu, dok su Imperatori, oslonjeni na mlade talente, tek u povoju i na „novom početku” pa je ishod ovog duela vrlo neizvestan.

Teren FK Kritinska u Obrenovcu mesto je na kom će igrati ova dva tima, a početak je u 13.00 sati.

Poput Vidri, i ekipa Bedemi iz Smedereva je posle ostvarene prve pobede na dobrom putu, ali će im ovog puta ozbilja prepreka biti tim iz Kraljeva Royal Crowns.

Krune ponovo igraju „kod kuće”, a ova iskusna ekipa, osnažena kako trenerski, tako i igrački, predvođena kvoterbekom Dobrosavom Manićem, jednim od najiskusnijih igrača, izvesno će biti „tvrd orah” gostima iz Smedereva.

Utakmica će se igrati na Atletskom stadionu od 16.00 časova. „Kraljevski klub” će i ovaj put delovati društveno-odgovorno, a će meč imati humanitarni karakter. Akcija je namenjena prikupljanju sredstava za pomoć deci s posebnim portebama, a koju klub sa Ibra organizuje sa Specijalnom školom za osnovno i srednje obrazovanje „Ivo Lola Ribar” iz Kraljeva. Ulaz na utakmicu će stajati 100 dinara, a sav tako prikupljen prihod ići će za pomoć deci s posebnim potrebama.