4. kolo PLS: Wild Boars (KG) vs Panthers (PA)

1673
Foto: KAF Panthers

Divlji veprovi će u 4. kolu SPORT KLUB Prve lige Srbije ugostiti Pantere iz Pančeva. Meč se igra 30. aprila od 15.00 časova.

Krajnje različit start imala su dva tima od početka nove sezone. Wild Boarsi su, očekivano, furiozno krenuli u odbranu šampionskog pehara i sa skorom 3–0, u koje se ubraja i pobeda nad večitim rivalima SBB Vukovima te novosadskim Vojvodama, pa su na dobrom putu da mirno i s liderske pozicije uđu u plej-of.

Pred njima je protivnik koji verovatno nije očekivao da će posle tri utakmice imati negativan učinak, bez pobede. Prošlogodišnji učesnici plej-ofa su u novoj sezoni prinuđeni da većim delom svoje snage oslone na podmladak. Uprkos dovođenju dva importa, nedostatak nekoliko startera i pomenute mlade nade Pantera koje plaćaju danak neiskustvu, razlozi su negativnog ishoda ovog standardnog prvoligaša.

I dok Divlji veprovi pred svakim protivnikom nastupaju isto, bezrezervno i sportski, Panteri igraju najjače kad je najteže. Izvesno, utakmica u Kragujevcu neće biti prava prilika da se popravi dosadašnji učinak, ali američki fudbal je takav sport u kojem svaki tim, bar na startu meča, ima iste šanse.

Susret između Wild Boarsa i Panthersa odigraće se na pomoćnom terenu s veštačkom travom stadiona „Čika Dača” u Kragujevcu, a kik-of je, kako je već naznačeno, u 15.00 sati.