4. kolo PLS: SBB Vukovi (BG) vs GAT Dukes (NS)

2180

Derbi susret 4. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije odigraće se 30. aprila u Beogradu, gde se sastaju SBB Vukovi i GAT Dukesi. „Biće to borba linijaša”, ocenjuju akteri ovog duela koji će nesumnjivo privuću pažnju fudbalske javnosti.

Doskorašnji prvaci Srbije su u prethodna tri kola ostvarili jednak učinak – po dve pobede i po jedan poraz. Za obe ekipe su Wild Boarsi ostali nepobedivi, oba tima su pobedili Indianse, Novosađani su slavili protiv Legionara, a Vukovi protiv Celtisa. Dakle, otprilike ista snaga izazova bila je i pred jednima i pred drugima pa će predstojeći meč za momke i struku dva sportska rivala biti veliki ispit.

Vojvode u Beograd dolaze posle skoro tri godine, a svoja očekivanja od meča, kao i kratku analizu protivnika, za naš sajt su dali reprezentativni trkač Mihailo Josović i Dejan Šarenac, ofanzivni linijaš.

Josović je ocenio da Djuksi i ove godine igraju odličan i tvrd fudbal, bez obzira što su zbog slabije prošle sezone pomalo u senci i njegovog i tima iz Kragujevca.
„Da li je zapravo tako i na terenu”, pita se Josović?

– Iz moje perspektive, Vojvode imaju jaku i stamenu odbranu, dok u napadu još uvek nisu uspostavili igru iz 2015. godine, gde i pronalazim njihovu slabost. Mislim da će ovo biti ’utakmica odbrana’ i jedan veliki izazov za nas. Već nekoliko sezona Djuksi nisu gostovali u Beogradu, što nam daje ogromnu prednost jer, gledajući u prošlost, nikada im gostovanje u našem gradu nije odgovaralo – kaže jedan od najboljih raning-bekova koje Srbija ima.

Dejan Šarenac, ofanzivni linijaš SBB Vukova, smatra da će predstojeći duel, s dobro poznatim protivnikom i još jednim pretendentnom za titulu prvaka države, početi i završiti se „u rovu dve linije”.

– Ko tu izađe kao pobednik, odneće pobedu. U utakmicu ulazimo maksimalno pripremljeni i motivisani, ne očekujemo ništa novo na šta nismo spremni. Imam puno poverenje u svoje saigrače, naručito u ostatak ofanzivne linije, tako da sam uveren u još jednu pobedu svog tima – optimističan je Šarenac.

Pravi derbi i „poslastica” za sve ljubitelje američkog fudbala igraće se na terenu s veštačkom travom stadiona OFK Beograd. Domaćini poručuju da prenosa uživo neće biti, te pozivaju sve navijače da dođu i prisustvuju malom prazniku fudbala dva bivša šampiona države.

Publiku će zabavljati DJ Darko i MC Mihilow, a početak meča je u 17.00 časova.