3. kolo PLS: SBB Vukovi (BG) vs Celtis (SO)

2192
Foto: Boško Bunuševac

Treće kolo SPORT KLUB Prve lige Srbije zatvoriće meč između SBB Vukova i Celtisa. Somborci će put Beograda u nedelju, gde će se na pomoćnom terenu stadiona OFK Beograd sučeliti s daleko iskusnijim protivnicima.

„Novajlije” u prvoligaškom društvu nikako da odahnu. Težak raspored, protivnici s mnogo većim ambicijama – izazovi su koji se Celtisima postavljaju iz kola u kolo. Ipak, i u meč s Veprovima, i u utakmicu sa Zmajevima, ekipa iz Sombora nije ušla podigunte bele zastave, pa je izvesno da je sada neće poneti ni u Beograd.

Njihovi protivnici, SBB Vukovi, ulaze u ovu utakmicu oslabljeni zbog povreda velikog broja startera, pa će ovo biti dobra prilika za ostale prvotimce da se dokažu na terenu. Ostvarili su jednu (očekivanu) pobedu protiv Indiansa, a zatim izgubili od svojih najvećih rivala iz Kragujevca, međutim, važna i teška pobeda u Budimpešti protiv ekipe Cowbells u regionalnoj ligi CEFL, novi je zamajac i vetar u leđa „beogradskom čoporu” koji je „gladan” novih pehara.

Foto: Agneza Janović

Kapiten SBB Vukova Danijel Maksimović rekao je da ovu nedelju njegovi saigrači koriste za treninge na kojima ispravljaju greške, kako se neke loše stvari iz pređašnjih mečeva ne bi ponavljale. Od meča sa Somborom očekuje – jasno – pobedu.

– Posle neočekivano teške pobede i jakog otpora ekipe Cowbellsa u Budimpešti, okrećemo se ponovo domaćem prvenstvu. Očekujem da od samog starta uđemo maksimalno agresivno i koncentrisano, i ostvarimo još jednu pobedu protiv ekipe koja je posle dugo vremena ponovo u Prvoj ligi.

Tajt-end Vojin Milić ne krije da je njegov tim maksimalno motivisan i fokusiran, kako bi podigao nivo igre po kojoj su Vukovi prepoznatljivi.

– To su dobra odbrana i agresivan napad. Celtis je ekipa koja nije pokazala u prva dva kola svoju pravu igru i verovatno će tražiti prvu pobedu u utakmici protiv nas, ali siguran sam u svoje saigrače iz odbrane, siguran sam da će ih zaustaviti. Takođe, verujem i svojim saigračima u napadu i verujem da ćemo postići dosta poena i ostvariti pobedu – samouvereno izjavljuje za naš sajt reprezentativac Srbije Vojin Milić.

Vukovi su se ponovo potrudili da posetiocima i svojim navijačima upriliče lep nedeljni događaj, pa će tako publiku zabavljati DJ Darko i MC Mihilow, a nastupiće i „čirlidersice” Vučice.

Početak meča je u 16.30 h.