3. kolo PLS: Panthers (PA) vs Meridian Indians (IN)

1379
Detalj iz duela 2016

Kao i prošle godine, Panteri i Indiansi sastaće se u 3. kolu SPORT KLUB Prve lige Srbije, ovog puta u Pančevu. Utakmica se igra u nedelju 23. aprila od 16.00 sati.

Inđijci i Pančevci odigraće četvrti međusobni duel. U prethodna dva slavili su Indiansi – poslednji put prošle godine na domaćem terenu, po izuzetno lošem i kišovitom vremenu koje nije dozvolilo bolju igračku predstavu.

Dve ekipe se manje-više pod istim okolnostima susreću ove nedelje. I jedni i drugi „vuku” dva poraza od početka sezona pa u duel ulaze sa imperativom pobede. Pored toga, ekipa Pantera čeka već dva kola svoje standardne startere, dok su Indiansi u prethodnom periodu nastojali da reše problem novih inostranih pojačanja, ali i trenera.

Kako se čini, oba tima su pred nedeljni duel rešila ili su pred rešenjem svojih problema, pa se očekuje da konačno prikažu svoje malo lepše „lice” i pruže partiju dostojnu prvoligaškog ranga.

Aleksandar Blažić, ofanzivni linijaš i reprezentativac Srbije iz redova „bordo-belih”, ne krije da je njegov tim ušao nespreman u sezonu, te da su greške, posebno u napadu, bile uzrok lošeg izdanja njegovog tima.

– U prvoj utakmici protiv Vukova videlo se da nismo ušli u igru 100% spremni. Falilo nam je još vremena da uklopimo sve što smo planirali. U meču protiv Djuksa bilo je pak previše grešaka na našoj i na njihovoj strani, odbrana je bila ta koja nas je držala u igri, a u napadu je falila završnica – ocenio je Blažić koji je dalje naglasio da je novo pojačanje na poziciji LB/DL, te angažovanje trenera popravilo atmosferu i podiglo samopouzdanje u njegovom timu.

Naime, dres Indiansa obući će Robert Outs (eng. Robert Oates), igrač odbrane, koji je prošle sezone igrao za budimpeštansku ekipu Wolves. Inače je Amerikanac i ponikao je na Univerzitetu „Pajkvil”. Glavni trener će im biti Džimi Saton (eng. Jimmie Sutton), takođe Amerikanac, koji dolazi s Državnog univerziteta „Severna Karolina”.

Ofanzivni linijaš Indiansa očekuje u nedelju „tvrdu” ali lepu utakmicu, u kojoj će i publika moći da uživa.

– Nadam se da ćemo i u ovoj i u svakoj narednoj utakmici biti sve bolji – skromno na kraju zaključuje Aleksandar Blažić.

Već po običaju, Pančevci će ugostiti svoje protivnike na terenu SC Mladost, a kik-of je zakazan u 16.00 sati.