3. kolo PLS: GAT Dukes (NS) vs Wild Boars (KG)

2541
Foto: Igor Lazarević (KAF Wild Boars)

Treće kolo SPORT KLUB Prve lige otvoriće GAT Dukesi i Wild Boarsi utakmicom u Novom Sadu koja je zakazana za subotu 22. april od 16.30 h.

Jedan od tri velika derbija koji privlači veliku pažnju javnosti jeste duel poslednja dva srpska šampiona – novosadskih Vojvoda i kragujevačkih Divljivh veprova. Oba tima startovala su pobedama ove sezone – istina, Novosađani su imali malo lakši početak od Kragujevčana.

Naime, Vojvode su u 1. i 2. kolu bez većih problema slavile najpre protiv Legionara, a onda i protiv Indiansa, ali njihova igra pokazala je neke slabosti, naročito u napadu, koje će, izvesno, u susretu sa aktuelnim šampionima države, biti nedopustive.

S druge strane, nakon lakog uvodnog početka u meču sa Celtisima, za Veprove su usledili pravi izazovi koje su uspešno prebrodili. U utakmici 2. kola, u najvećem srpskom derbiju, pobedili su svoje velike rivale SBB Vukove, a zatim su na impresivan način trijumfovali nad ekipom turskog prvaka Koç Rams na startu regionalne CEFL lige.

Stoga nema sumnje da Veprovi u Novi Sad putuju sa snažnim vetrom u leđa te ih dosadašnja igra i rezultati postavljaju u ulogu favorita. Za Djukse će, pak, ovaj duel biti pravi test za dostizanje postavljenih dometa. Utakmica pred domaćim navijačima i želja za revanširanjem zbog prošlogodišnja dva poraza – dovoljni su aduti da Vojvode ne pokleknu tako lako.

Meč se igra na stadionu FK Kabel.