3. kolo PLS: Blue Dragons (BG) vs Legionaries (SM)

1715
Foto: Ugljevarevic Photogaphy

Navijači beogradskih Plavih zmajeva konačno će imati priliku da vide svoj tim na domaćem terenu. U okviru 3. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije Blue Dragonsi će igrati protiv sremskomitrovačkih Legionara.

Dva velika sportska prijatelja sastaće se u nedelju 23. aprila nakon gotovo godinu dana – poslednju utakmicu ove dve ekipe su odigrale prošle sezone, takođe u Beogradu, a pobedu je odneo domaćin rezultatom 30 : 20. Zmajevi su jedan od tri tima koji od početka sezone ima skor 2–0 (dve pobede i bez poraza), što je svojim ubedljivim igrama, snažnom odbranom i stabilnim napadom, „debelo” i opravdao.

Sada, ekipa očekuje i treći trijumf, otkriva za naš sajt raning-bek Zmajeva Željko Kostić.

– Nadamo se pobedi na otvaranju sezone pred našom publikom, ali biće to težak posao. Mitrovica se odlično pokazala u prethodnom duelu, gde je u Pančevu uspela da postigne čak 46 poena. Trener Fajed i ostali članovi stručnog štaba imaju odličan plan za ovaj susret, a na nama igračima je da ga sprovedemo u delo. Ako u tome uspemo, nema zime – kaže Željko Kostić, jedan od poentera u prošlom meču u Somboru.

Bez obzira na ubedljivu igru Zmajeva, Legionari su pokazali da nijednom protivniku neće biti jednostavno protiv njih. Napad se pokazao kao jača strana, predvođen kvalitetnim importima, kvoterbekom Tajlerom Dementom i trkačem Arturom Braunom.

U Dragonsima se nadaju da će iznenadni hladni talas „popustiti” do nedelje, te da će prijatno vreme izvesti publiku na stadion jer kiša ni igračima, a ni navijačima, ne ide u prilog.

Kako bilo, utakmica je zakazana za 13.00 časova na terenu FK Heroj Polet u Jajincima (Beograd).