PFLS U15: Odigrano 1. kolo u grupama Sever, Centar i Jug

2176
Detalj s prvog turnira u Zemunu 2017

U subotu 15. aprila počela je Pionirska fleg liga Srbije za dečake i devojčice uzrasta do 15 godina. Prvi turniri odigrani su u Zemunu, Novom Sadu i Kraljevu u okviru grupa Sever, Centar i Jug, a pobednici su ekipe Mamuta iz Kikinde, Pirata iz Zemuna i Kraljevskih kruna iz Kraljeva.

Grupa SEVER

Prvi turnir održan je u Novom Sadu. Organizator i domaćin bila je ekipa Wild Dogs, koja je na terenu na Novosadskom sajmu ugostila vršnjake iz Celtisa (Sombor) i Mamuta (Kikinda). GTC Vianor Vidre iz Bečeja bile su slobodne.

Shodno novim propozicijama takmičenja, u grupi Sever, koja jedina broji četiri tima, a da bi se ujednačila sa ostalim grupama, biće odigrana četiri turnira, i to tako da na svakom jedna ekipa bude slobodna.

Turnir grupe Zapad, u kojoj su Meridian Indiansi (Inđija), Legionari (Sremska MItrovica) i Werewolvesi (Valjevo) odložen je zbog toga što dva od tri tima nisu registrovala igrače. Mesto i vreme održavanja prvog turnira u ovoj grupi biće naknadno saopšteni.

Mamuti iz Kikinde pobedili su oba svoja rivala; domaćini su jednom slavili i jednom izgubili, dok će Somborci priliku za prvo radovanje imati na narednom turniru.

Postignuti su sledeći rezultati:

Celtis – Wild Dogs 13 : 33 (13 : 13)
Mammoths – Celtis 46 : 33 (27 : 27)
Wild Dogs – Mammoths 25 : 42 (12 : 28)

Poredak:

  1. Mammoths (2 : 0)
  2. Wild Dogs (1 : 1)
  3. Celtis (0 : 2)

Grupa CENTAR

Takmičenje u grupi Centar otpočelo je u Zemunu, gde je domaća ekipa, organizator turnira Pirates, na terenu OŠ Sutjeska, odmerila snage i veštine igranja fleg fudbala sa beogradskim ekipama SBB Vukovi i Blue Dragons.

Prelep praznični dan u Zemunu krunisan je pobedom Pirata koji su se tako postavili na čelo tabele. Sva tri duela bila su izuzetno zanimljiva i neizvesna, kako i priliči mečevima u Centru.

Pirates – Blue Dragons 38 : 24 (13 : 12)
SBB Vukovi – Pirates 21 : 30 (7 : 12)
Blue Dragons – SBB Vukovi 19 : 27 (6 : 27)

Poredak:

  1. Pirates (2 : 0)
  2. SBB Vukovi (1 : 1)
  3. Blue Dragons (0 : 2)

Organizatori turnira zahvaljuju se roditeljima igrača svih ekipa, seniorima Pirata i ostalima, koji su izdvojili vreme i pratili turnir na „Sutjesci”.

Grupa JUG

Organizator turnira u grupi Jug, ekipa Royal Crowns, bila je domaćin na terenu FK Magnohrom u Kraljevu samo ekipi Black Hornets iz Jagodine. Treći tim, Wild Boars iz Kragujevca, nisu doputovali na ovaj turnir, pa je izvesno da će planirane utakmice s njima biti registrovane službenim rezultatom u korist protivnika.

Stoga je u Kraljevu odigrana samo jedna, ali vrlo zanimljiva i dinamična utakmica, u kojoj su domaće Krune izvojevale pobedu nad Stršljenima iz Jagodine 60 : 46 (poluvreme 42 : 20).

Datumi i lokacije održavanja sledećih turnira biće naknadno saopšteni.