PFLS U15: 1. kolo u grupama Sever, Zapad, Centar i Jug

1984
Foto: Detalj s prvog turnira grupe Sever u Kikindi 2016

Pionirska fleg liga Srbije U15 startuje ovog vikenda održavanjem prvih turnira u grupama Sever, Zapad, Centar i Jug.

Kako je već najavljeno, u Pionirskoj fleg ligi ove sezone takmiči se 14 timova geografski podeljenih u četiri grupe. U svakoj od grupa odigraće se tri turnira, a svakim tim će igrati jednokružno.

Šampionsku fleg ekipu pionira Indiansa i ove sezone će predvoditi Ivan Prskalo, član stručnog štaba fleg reprezentacije, koji se prošle godine u avgustu okitio bronzom na evropskom prvenstvu u Beogradu. On je, uoči početka takmičenja, ocenio da je dobro što se fleg fudbal zaigrao u novim sredinama, ali da postoje nedostaci koji bi trebalo da se nadomeste.

– Takmičenje napokon počinje, klinci jedva čekaju početak, koliko vidim po njima. Liga nije brojna kao što bi mogla da bude, a mislio sam da će uspeh na evropskom prvenstvu pokrenuti veći broj klubova. Odlično je što ipak ima timova u novim sredinama koje pre nisu igrale. Trebalo bi nabaviti pop-ap flegove kojima se igraju zvanične utakmice, da bi se deca navikavala jer je to jedan bitan faktor ako želimo da dostignemo nacije koje igraju 25 godina duže od nas fleg – rekao je Prskalo, ne želeći da prognozira epilog takmičenja.

– Biće zanimljivo svakako, a prognozirati sad ko će se istaći, teško je. Bitno je da deca uče osnove i postaju kvalitetni igrači za kategorije koje dolaze posle flega – istakao je trener Indiansa.

Potpredsednik jagodinske ekipe Black Hornets Miloš Stanojlović nije krio radost povodom početka takmičenja i nada se da će njegov tim prikazati bolji fudbal.

– Naš tim čine već iskusni dečaci, sa po nekoliko sezona u ’kopačkama’. Prošle sezone nam je finale izmaklo na poslednjem turniru. Nadamo se da ćemo ove sezone pokazati bolji fudbal jer imamo dva reprezentativca u ovoj selekciji – rekao je Miloš Stanojlović.

Prvi turniri igraju se u subotu 15. aprila u Novom Sadu, Valjevu, Zemunu i Kraljevu, prema sledećem rasporedu i satnici:

Grupa SEVER Grupa JUG
Subota, 15. april u 11 h
Novi Sad, teren na Novosadskom sajmu
Subota, 15. april u 15 h
Kraljevo, FK Magnohrom
Mammoths – Wild Dogs
Celtis – GAT Vianor Vidre
Wild Dogs – GAT Vianor Vidre
Mammoths – Celtis
Celtis – Wild Dogs
GAT Vianor Vidre – Mammoths
Royal Crowns – Avala Golden Bears
Black Hornets – Wild Boars
Avala Golden Bears – Wild Boars
Royal Crowns – Black Hornets
Black Hornets – Avala Golden Bears
Wild Boars – Royal Crowns
Grupa CENTAR Grupa ZAPAD
Subota, 15. april u 12 h
Zemun, teren OŠ Sutjeska
Subota, 15. april u 14 h
Valjevo, Stadion Park Pećina
Pirates – Blue Dragons
SBB Vukovi – Pirates
Blue Dragons – SBB Vukovi
Legionaries – Werewolves
Meridian Indians – Legionaries
Werewovles – Meridian Indians