2. kolo PLS: Revanš Legionara Panterima

3648

Legionari iz Sremske Mitrovice pobedili su ekipu Panthers iz Pančeva na domaćem terenu sa 46 : 27, u 2. kolu SPORT KLUB Prve lige Srbije, ostvarivši tako prvu pobedu u sezoni, dok su za Pančevcima ostala dva poraza.

Legionare je do pobede predvodio odličan tandem u napadu, kvoterbek Tajrel Dement i trkač Artur Braun, ali su i domaći igrači, Đorđić, Kolibar, kao i cela odbrana, imali jednakog udela u dragocenoj pobedi Mitrovčana.

U prvom poluvremenu viđena je dinamična igra na obe strane s dosta preokreta. Iako su domaćini poveli sjajnim trčanjem raning-beka Brauna, gosti iz Pančeva su se ubrzo „pribrali” i zahvaljujući dobrim asistencijama kvoterbeka Mejfilda, najpre za Zorana Todorovića, a onda i za Vitu Popovskog, uspeli da preokrenu rezultat, pa je prva deonica završena u korist Pantera 14 : 8. Ipak, u nastavku meča, a pre odlaska na odmor, „proradio” je tandem Legionara Dement–Đorđić, koji je sa dva uzastopna tačdauna ponovo doveo svoj tim u vođstvo. Na dva tačdauna razlike povisio je, pred sam kraj druge četvrtine, trkač Legionara Braun, koji vraćanjem intersepcije praktično pretrčao ceo teren te svoj tim odveo na odmor sa sigurnom prednošću od 28 : 14.

Treća etapa meča protekla je nešto mirnije, bar rezultatski. Napad Legije nastavio je tamo gde je stao na poluvremenu, Dement je uspeo da uposli Miloša Kolibara za 34 : 14, što je već dalo značajnu prednost domaćinima. Poslednja četvrtina donela je pak i najviše poena, a nadu da Panteri mogu da stignu zaostatak uneo je kvoterbek Mejfild trčanjem za tačdaun. Međutim, „suparnički kolega” nije dao se stabilnost u njegovom timu poremeti, te je još jednim pasom, ovog puta za Brauna, sačuvao prednost dva poseda lopte.

Da je i odbrana Legionara tokom celog susreta dobro „radila”, pokazalo se pred kraj meča, kada je odličnom reakcijom Bojana Đakonovića (DB) presečen pas Pantera, a mladi defanzivni bek Legionara istrčao za tačdaun. Tada je pobednik meča bio izvestan, a konačan rezultat 46 : 27 postavio je kvoterbek Pantera, što je bio i poslednji tačdaun na utakmici.

Mesto: Sremska Mitrovica, FK Srem
Datum i vreme: 9. april, 15.00 h
Sudije: M. Kosi (R), J. Žuža (U), M. Šolajić (HL), D. Milovanović (LJ), B. Ćirić (FJ), V. Gredeljević (SJ), Ž. Mančić (BJ)

Rezultat

 1/4 – 8 : 14 
8 : 0 – trčanje 65 yd, Artur Braun; TPC Tajler Dement za Miloša Kolibara
8 : 6 – pas 35 yd, Kameron Mejfild za Zorana Todorovića; PAT izblokiran
8 : 14 – pas XX yd, Mejfild za Vitu Popovskog; TPC Mejfild za Predraga Vučića
 2/4 – 20 : 0 
14 : 14 – pas 11 yd, Dement za Danijela Đorđića; TPC neuspešan
22 : 14 – pas 15 yd, Dement za Danijela Đorđića; TPC Dement za Kolibara
28 : 14 – vraćanje intersepcije 98 yd, Artur Braun; TPC neuspešan
 3/4 – 6 : 0 
34 : 14 – pas 5 yd, Dement za Kolibara; TPC neuspešan
 4/4 – 12 : 13
34 : 21 – trčanje 14 yd, Mejfild; PAT Željko Stegnjaja
40 : 21 – pas 55 yd, Dement za Brauna; TPC neuspešan
46 : 21 – vraćanje intersepcije, Bojan Đakonović 75 yd; TPC neuspešan
46 : 27 – trčanje 5 yd, Mejfild; TPC neuspešan

U 3. kolu Legionari će igrati s Blue Dragonsima, dok će Pančevo ugostiti ekipu iz Inđije Meridian Indians. Ti dueli su na programu kroz dve sedmice.