2. kolo PLS: Druga pobeda Blue Dragonsa na gostovanju. Zlatić prebacio 243 jarde!

3821
Foto: Miloš Rafailović

Plavi zmajevi ostvarili su drugu uzastopnu pobedu u novoj sezoni SPORT KLUB Prve lige Srbije, pošto su na gostovanju u Somboru savladali domaću ekipu Celtis sa 32 : 6.

Beogradska ekipa je, predvođena američkim trenerom Džejmsom Fajedom, sigurnom igrom u napadu ostvarila još jednu značajnu pobedu, dok „novajlije” u prvoligaškom rangu nisu uspele da osete ukus pobede, ali su ipak postigli poene protiv znatno iskusnijih protivnika. Iako su Celtisi poveli u prvoj četvrtini pasom kvoterbeka Branka Radoševića za Lugumerskog, Dragonsi nisu dozvolili veće iznenađenje.

Sjajni mladi kvoterbek Zmajeva Mladen Zlatić je bacio 20 pasova, odn. 243 jarde, od koji je 15 bilo kompletirano, što mu daje učinak uspešnosti od čak 75%, a četiri su završila u rukama Milana Nikolića, Željka Novaka, Korija Vilijamsa i Pavla Plamenca u protivničkoj end-zoni. Jednom se na tačdaun listu strelaca upisao i raning-bek Željko Kostić.

Junak utakmice Zlatić izjavio je da je njegov tim napravio nekoliko grešaka u početku, što ih je umalo koštalo pozitivnog krajnjeg ishoda, ali je konsolidovanjem redova u napadu sve došlo na svoje.

– Ušli smo previše lako u meč, potcenivši protivnika, priznajem. Famblovali smo loptu u prvom drajvu nakon pređenih skoro 50 jardi, i tako predali loptu Somborcima koji su poentirali i poveli. To nas je trglo, pa smo u drugoj četvrtini postigli dva tačdauna, i posle je sve išlo svojim tokom. Poentirali smo kombinovanjem dugih pasova i odličnim trčanjima Željka Kostića. Ofanzivna linija je odradila odličan posao, i pri trčanju, i pri pas igri, zahvaljujući kojoj smo uzeli nepunih 350 jardi na utakmici – ocenio je kvoterbek Zmajeva Mladen Zlatić.

Mesto: Sombor, Gradski stadion
Datum i vreme: 9. april, 15.00 h
Sudije: D. Mihajlov (R), K. Milojković (U), B. Mojsijević (HL), D. Jakšić (LJ), A. Ereš (FJ), B. Medić (SJ), M. Dumeljić (BJ)

Rezultat

Team1234FT
Sombor Celtis60006
Beograd Blue Dragons01361332

 1/4 – 6 : 0 
6 : 0 – pas 4 yd, Radošević za Lugumerskog; PAT neuspešan
 2/4 – 0 : 13 
6 : 7 – pas 35 yd, Zlatić za Milana Nikolića; PAT Jović
6 : 13 – pas 42 yd, Zlatić za Novaka; PAT neuspešan
 3/4 – 0 : 6 
6 : 19 – pas 6 yd, Zlatić za Vilijamsa; TPC neuspešan
 3/4 – 0 : 13 
6 : 26 – trčanje 8 yd, Kostić; PAT Jović
6 : 32 – pas 4 yd, Zlatić za Plamenca; PAT neuspešan

U 3. kolu Plavi zmajevi će prvi put biti domaćini, i to Legionarima, dok Celtise očekuje još jedno iskušenje i izazov, ovog puta u Beogradu protiv SBB Vukova.