1. kolo TLS: Prve pobede Vidri i Bedema, Kraljevo sigurno na startu

3760

Trećeligaško takmičenje u grupama Sever i Jug započelo je proteklog vikenda, a ekipe iz Bečeja i Smedereva ostvarile su svoje prve pobede. Ni tim iz Kraljeva nije dozvolio veće iznenađenje, pobedivši u svom gradu goste iz Obrenovca.

Preostali meč između ekipa Klek Knights i Šabac Sharks biće naknadno odigran.

Opširnije pročitajte u nastavku.

1Pirates – GTC Vianor Vidre 3 : 42

Najmlađi klub američkog fudbala u Srbiji, GTC Vianor Vidre iz Bečeja, koji osnovan 2015, svoju prvu takmičarsku sezonu imao je prošle godine, ali bez veće uspeha. Na početku nove, kako su skromno i priželjkivali, zabeležili su prvu pobedu u istoriji kluba, i to na gostovanju protiv iskusne ekipe Pirata iz Zemuna.

Ta utakmica u okviru grupe Sever odigrana je u subotu 8. aprila, a velike zasluge za pomenuti trijumf imaju kvoterbek Davidović te mladi reprezentativac Srbije Prkosovački.

Mesto: Zemun, OŠ Sutjeska
Datum i vreme: 8. april, 15.00 h
Sudije: A.Dašić (R), J. Miletić (U), I. Lazić (HL), A. Mažar (LJ), B. Ćirić (BJ)

Rezultat

 1/4 – 0 : 0 
 2/4 – 3 : 22 
0 : 7 – pas XX yd, Davidov za Prkosovačkog; PAT Matić
0 : 13 – pas XX yd, Davidov za Stanimirova; PAT neuspešan
3 : 13 – fild-gol
3 : 20 – pas 40 yd, Davidov za Prkosovačkog; PAT Matić
3 : 22 – sejfti
 3/4 – 0 : 12 
3 : 28 – pas 30 yd, Davidov za Prkosovačkog; PAT neuspešan
3 : 34 – pas XX yd, Davidov za Prkosovačkog; TPC neuspešan
 4/4 – 0 : 8 
3 : 42 – trčanje XX yd, Mario Šapurić; TPC Marko Klinec

2Bedemi – Imperatori 28 : 8

U grupi Jug odigrana su dva meča, jedan u Smederevu i jedna u Kraljevu. Kako je već istaknuto, istorijsku pobedu i pravo iznenađenje zabeležio je smederevski tim Bedemi jer su kao domaćini savladali Imperatore iz Niša sa 28 : 8.

Prva četvrtina je protekla u međusobnom odmeravanju snaga. Prvo poluvreme je karakterisala rovovska borba, gde su odbrane oba tima dominirale, tako da su prvi poeni viđeni tek u poslednjim minutima druge četvrtine, kada je QB Filip Patrić utrčao u end-zonu protivnika.

Treća četvrtina je donela otvoreniju igru s mnogo više lepih akcija i poena. Milan Antić je presekao loptu i vratio je 40 jardi za vođstvo Smedereva od 12 : 0. U sledećem napadu smederevski QB Filip Patrić je iskoristio pretvaranje i povećao prednost. Dobru igru odbrane u trećoj četvrtini krunisao je Blagoje Perić novim presecanjem lopte i vraćanjem od 15 jardi u end-zonu protivnika. Pretvaranje je iskoristio smederevski trkač Aleksandar Vranić i u tom trenutku je na semaforu stajalo 22 : 0 u korist Bedema.

Ekipa Niša je u poslednjoj četvrtini postigla prve poene preko Lazara Kokovića koji je trčanjem za 10 jardi smanjio vođstvo Smederevaca. Svoju dobru igru tokom cele utakmice smederevski raning-bek Aleksandar Vranić je krunisao tačdaunom trčanjem od 20 jardi. Ekipa Bedema nije iskoristila pretvaranje tako da je konačan rezultat
ostao 28:8.

– Ekipa Bedema je svakako zadovoljna rezultatom ali ono što nas mnogo više veseli i ohrabruje je dobra igra cele ekipe, timski duh, način na koji su se pojačanja uklopila u sistem igre našeg kluba i disciplina, kao i poštovanje dogovorenog u svlačionici. Ističemo još i da je utakmica protekla u fer i sportskoj atmosferi. Želimo da se zahvalimo ekipi Niša na korektnom i sportskom odnosu, kao i ljudima koji su došli da gledaju utakmicu i da nas podrže – izjavio je Bukalo Mihajlo iz ekipe Bedema.

Utakmicu je posmatralo stotinak gledalaca, što je dobar pokazatelj da američki fudbal u Smederevu dobija na popularnosti i ima budućnost.

Mesto: Smederevo, pomoćni gradski stadion
Datum i vreme: 9. april, 13.00 h
Sudije: V. Popović (R), V. Radenković (U), I. Lazić (HL), J. Vamović (LJ), M. Perić (FJ), A. Banković (SJ), D. Ranković (BJ)

Rezultat

Team1234FT
Smederevo Bedemi0616628
Niš Imperatori00088

 1/4 – 0 : 0 
 2/4 – 6 : 0 
6 : 0 – trčanje 6 yd, Patrić; TPC neuspešan
 3/4 – 16 : 0 
14 : 0 – presečena lopta, Antić, trčanje 40 yd; TPC Patrić
22 : 0 – presečena lopta, Perić, trčanje 15 yd; TPC Vranić
 4/4 – 6 : 8 
22 : 8 – trčanje XX yd, Lazar Koković; TPC Aleksandar Nešić
28 : 8 – trčanje 20 yd, Vranić; TPC neuspešan

3Royal Crowns – Hawks 28 : 0

U poslednjem trećeligaškom susretu ovog vikenda Kraljevske krune pobedile su Hawkse iz Obrenovca, a jedan od najiskunijih igrača, kvoterbek Dobrosav Manić, predvodio je Krune do sigurne pobede.

Mesto: Kraljevo, Atletski stadion
Datum i vreme: 9. april, 15.00 h
Sudije: D. Obradović (R), D. Rakić (U), B. Milošević (HL), M. Nikolić (LJ)

Rezultat

 1/4 – 0 : 0 
 2/4 – 6 : 0 
6 : 0 – pas 25 yd, Dobrosav Manić za Bojana Rajičića; TPC neuspešan
 3/4 – 6 : 0 
12 : 0 – pas 30 yd, Manić za Igora Đokovića; TPC neuspešan
 4/4 – 16 : 0 
20 : 0 – pas 40 yd, Manić za Đokovića; TPC Manić za Žarka Radulovića
28 : 0 – pas 35 yd, Manić za Lazara Lazića; TPC Manić