2. kolo PLS: Trijumf Veprova u „večitom derbiju”

5683
Foto: Igor Lazarević

U uvodnom meču 2. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije aktuelni šampioni, ekipa Wild Boars iz Kragujevca, pobedila je na domaćem terenu „večite rivale” iz Beograda SBB Vukove sa 21 : 14.

Pred oko 450 gledalaca na stadionu FK Badnjevac nadomak Batočine, Veprovi i Vukovi prikazali su dobru fudbalsku predstavu, uprkos lošem vremenu i kiši. Da li zbog pljuska ili zbog značaja samog meča, prvo poluvremeno obeležilo je dosta kazni, ali i dobri potezi na obe strane. Iako su Vukovi na odmor otišli s prednošću od 14 : 7, Veprovi su prikazali nešto razvnovrsniju igru.

Utakmicu su otvorili domaćini u prvoj četvrtini, kada je vešti kvoterbek Ijan Maginis istrčao za tačdaun i početno vođstvo svog tima. U nastavku je na isti način poentirao trkač Vukova Mihailo Josović za izjednačenje, da bi prednost gostiju do poluvremena uvećao i tandem Kindl–Brejdi sjajnim pasom od 65 jardi. Viđena su i dva presečana pasa defanzivnih bekova – jedan Alekse Denovića iz Vukova, a drugi Alena Ramzija iz Veprova koji je nažalost tu interespciju ispustio.

Foto: Nikola Radosavljević

U trećoj četvrtini Veprovi su imali priliku da smanje zaostatak jednog tačdauna razlike. Našli su se u „crvenoj zoni” Vukova, ali je hvatač Filip Nedeljković famblovao na samo pet jardi od protivničke end-zone. Ipak, odbrana je bila skoncentrisanija, pa su zabeležena i dva seka kvoterbeka Vukova na oko 25 jardi od end-zone.

Već na početku poslednje deonice, nakon pass big playa i hvatanja Strahinje Stepovića, domaćini su izjednačili trčanjem Lorana Čimange na 14 : 14. Usledio je zatim neuspešan drajv Beograđana, da bi u sledećem pokušaju Boarsi preokrenuli rezultat – na 21 : 14 povećao je još jednom Čimanga, istrčavši za tačdaun.

Do kraja susreta zabeleženo je još nekoliko kazni, neuspešan napad gostiju iz Beograda te rush big play Ijana Maginisa od 70 yd, ali i poništen tačdaun Kragujevčana u samom finišu susreta.

Mesto: Badnjevac, FK Badnjevac
Datum i vreme: 8. april, 15.00 h
Sudije: P. Pavlović (R), S. Sladojević (U), R. Jonović (HL), M. Šolajić (LJ), M. Čolović (FJ), B. Perić (SJ), Ž. Mančić (BJ)

Rezultat

 1/4 – 7 : 0 
7 : 0 – trčanje 14 yd, Ijan Maginis; PAT Petar Goić
 2/4 – 0 : 14 
7 : 7 – trčanje 1 yd, Mihailo Josović; PAT Marko Todorović
7 : 14 – pas 65 yd, Luis Kindl za Dvejna Brejdija; PAT Marko Todorović
 3/4 – 0 : 0 
 4/4 – 14 : 0
14 : 14 – trčanje 2 yd, Loran Čimanga; PAT Petar Goić
21 : 14 – trčanje 9 yd, Loran Čimanga; PAT Petar Goić

Treće kolo SPORT KLUB Prve lige Srbije igraće se kroz dve sedmice. Veprovi će put Novog Sada, gde ih očekuje duel s GAT Dukesima, dok će Beograđani na svom terenu imati nešto lakši zadatak protiv Celtisa iz Sombora.