2. kolo PLS: Wild Boars (KG) vs SBB Vukovi (BG)

3061
Foto: Igor Lazarević

Derbi meč i „najveća utakmica” američkog fudbala u Srbiji igra se predstojećeg vikenda. Sastaju se Wild Boarsi i SBB Vukovi, aktuelni šampioni i vicešampioni Srbije, a stari znanci okupiće se u subotu u Kragujevcu, na terenu FK Badnjevac.

Prošle godine u 5. kolu slavili su Vukovi, takođe u Kragujevcu. Ipak, Veprovi su im to „vratili” na najbolji mogući način, pobedivši ih u Beogradu u meču Serbian Bowl, kada su osvojili svoj šesti šampionski pehar.

U međusobni duel dva najtrofejnija srpska tima ulaze posle sigurnih pobeda na početku šampionata. I jedni i drugi imali su relativno lak zadatak, budući da su Veprovi pobedili „novajlije” iz Sombora, a SBB Vukovi su priredili uvodno slavlje nakon meča s Meridian Indiansima. Kao i mnogo puta do sada, izvesno je da će ishod predstojećeg duela dva velika rivala odlučiti i o poziciji na tabeli u ligaškom delu prvenstva uoči plej-ofa, odnosno o prednosti domaćeg terena jedne od ekipa do kraja šampionata.

Foto: Igor Lazarević

Površno gledajući, iste su okolnosti pod kojima se sastaju ekipe. I Vukove i Veprove u napadu predvode inostrani kvoterbekovi, Boarsi se oslanjanju više na domaću struku, Beograđani na inostranu, ali to nipošto ne sme da zavara jer pojačanja koja su doveli nisu ista, a ni prilike koje ih okružuju nisu takve.

Kvoterbek Vukova Luis Kindl kasno se priključio ekipi te nema sumnje da će duel u Kragujevcu za njega biti veliki izazov. S druge strane, Veprovi vode borbu, srećom van terena, s gradskim vlastima u Kragujevcu oko adekvatnog stadiona i terena, budući da su im obećanja data prošlog leta ostala samo na rečima.

Bez obzira na sve, izvesno je da se u subotu očekuje pravi sportski okršaj ekipa čije rivalstvo datira od samih početaka američkog fudbala U Srbiji. Ijan Maginis, QB Veprova, uz sebe će imati podršku iskusnog internacionalca i reprezentativnog hvatača Strahinju Stepovića, te stamenog raning-beka Lorana Čimangu. S druge strane, već pomenuti Luis Kindl ima siguran oslonac u iskusnim domaćim hvatačima, u svom zemljaku Dvejnu Brejdiju (RB) koji je svoje sposobnosti već dokazao u meču 1. kola, ali i drugim uzdanicama tima, poput Josovića, Gorše, Stojanovića, Nedeljkovića i drugih.

„Praznik fudbala” počinje u 15.00 sati 8. aprila, kako je već istaknuto, na terenu FK Badnjevac.